четвер, 02 травня 2019 23:28

8 ознак того, що насувається серцевий напад

8 ознак того, що насувається серцевий напад
Біль і дискомфорт у грудях — не єдині симптоми серцевого нападу. Цей загрозливий для життя стан може ховатися навіть за печією. ФОТО: medicalnewstoday.com

Серцево-судинні захворювання є незмінним лідером серед причин смерті у представників обох статей. Жодні інші хвороби не мають такого показника смертності.

Левова доля усіх смертельних випадків припадає саме на серцевий напад. Головними проявами цього стану є дискомфорт і біль у грудній клітині. Однак такими очевидними симптомами серцевий напад супроводжується не завжди. Що ще може вказувати на його наближення, розповіло видання womansday.

1. Біль у спині, плечах, руках, шиї або щелепі. Закупорення коронарної артерії призводить до подразнення блукаючого нерва і, як наслідок, до появи болю в різних частинах тіла. Відсутність чіткої локалізації больових відчуттів обумовлена тим, що цей нерв пов'язаний не тільки з серцем, а й з іншими органами грудної клітки, а також з мозком, животом і шиєю.

2. Запаморочення. Викликати його може безліч факторів: нестача в організмі рідини, зниження рівня глюкози в крові внаслідок голодування, різкий підйом з місця. Запаморочення ж, яке супроводжується болем у грудях і задишкою, є одним із проявів зниження кров'яного тиску. За такого стану цілком може статися серцевий напад.

3. Безпричинна втома. Такий симптом нерідко проявляється вже за місяць до серцевого нападу. Найчастіше в жінок.

4. Симптоми розладу шлунка. Йдеться про такі, як нудота, блювота, печія, відрижка. Ці симптоми можуть розвиватися не лише як прояв гастроентерологічних проблем, а й у випадку, коли серце не отримує достатньої кількості крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що про стан здоров'я розкажуть очі

5. Підвищена пітливість. Коли насувається серцевий напад, нервова система активує реакцію "бийся або втікай". Це переводить організм у режим виживання, на фоні якого нерідко виникає надмірне потовиділення.

6. Тахікардія. Коли серце погано перекачує кров, його клітини не насичуються достатньою кількістю кисню й інших поживних речовин. Як наслідок, створюються ідеальні умови для розвитку серцевого нападу.

7. Задуха. Може виникати як одиничний симптом серцевого нападу. Біль чи дискомфорт в області серця при цьому з'являються не завжди.

Назвали простий продукт, який попереджує розвиток серцевих захворювань . Наявність його в щоденному раціоні дозволяє знизити рівень холестерину й за рахунок цього запобігти появі серцевого нападу та інфаркту міокарда. Достатньо щодня з'їдати по 40-50 грамів цього продукту.

Зараз ви читаєте новину «8 ознак того, що насувається серцевий напад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути