середа, 19 жовтня 2016 17:02

6 видів небезпечного взуття

6 видів небезпечного взуття
Фото: jv.ru

Невдало підібрані боти на шнурівці, так звані жіночі балетки, і навіть спортивні кеди можуть бути не менш небезпечними для стопи, як туфлі на високих підборах. Про шкоду для здоров'я, яку можна отримати через погані капці розповідає сторінка kobieta.onet.pl.

Туфлі на високих підборах

Підбори висотою у 8-10 сантиметрів, елегантні на вигляд, але небезпечні для здоров'я. Під час руху в такому взутті стопи знаходяться у неприродному положенні. Стопа має впиратися з пропорційною силою на п'яту. Натомість, коли її підносять вгору, передня частина стопи тримає 3/4 ваги усього тіла. Така диспропорція призводить до того, що з часом можуть боліти коліна, стопи та стегна. Це може призвести до серйозних проблем хребта. Якщо довго носити взуття на підборах, може підніматися тиск у судинах.

В'єтнамки

В'єтнамки люди використовують не лише для походів на море влітку, а і в якості домашніх капців. Однак таке взуття має чимало вад. Найбільше у такому взутті потерпають пальці, бо люди несвідомо підкручують їх під час ходи. Це роблять для того, щоб втримати слизькі капці на стопі. Однак вага тіла в такій ході тисне на великий палець, що може призводити до болі в кістках. Вони не підходять для того, щоб далеко в них іти. У них можна не лише повикручувати стопи, а й впасти та зашкодити тілу. Окрім усього в'єтнамки можуть подразнювати шкіру між пальцями.

Балетки

Основна вада балеток - надмірно пласкі підошви. У них неприродно розміщується стопа, через що можуть з'явитися болі в колінах, хребті, і навіть проблеми стегон. Також потерпають у балетках великі пальці ніг. Такі капці часто мають ваду, бо сповзають з ноги, і їх треба притримувати пальцями. А це травматично. У взутті такого роду часто грубіє шкіра у невластивих місцях, а якщо не надто доброї якості тканина та підошва балеток - викрутити у них ноги дуже просто.

Гумові шльопанці

Сучасні шльопанці виготовляють у такому різноманітті кольорів та стилів, що люди активно взувають їх на роботу, прогулянку містом, та й навіть у кав'ярні можна побачити людей у такому взутті. Натомість негативний вплив на здоров'я людей такі капці мають дуже великий. Мало того, що п'яти в таких шльопанцях абсолютно не захищені від пошкоджень, пальці ковзають, та можуть мати запалення. Люди з плоскостопістю отримують у шкідливих капцях ще більше ушкодження, через негативний вплив на шкіру можуть з'являтися загрубіння та неестетичні горбки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не варто чистити зуби одразу після їжі - стоматологи

Невдале зимове взуття

Зимові капці на шнурівці, з вставками з хутра чи теплих тканин так само не завжди безпечні. Передовсім шкоду приносить неправильний розмір та зручність. Надто мале чи тісне взуття з часом може навіть розтягуватися, але тим часом - викликає набряки та пухирі. Деякі люди від такого взуття навіть мають артрити і запалення кінцівок. Якщо до капців потрапляє волога, вона може спричиняти появу бактерій та грибка.

Погані кросівки

Кросівки для активних занять спортом варто підбирати такими, щоб були виготовленими з матеріалів високої якості, з персональними особливостями. Мають бути на пів розміру більший за ті, що взуваємо на щодень. Це дозволяє стопі рухатись під час бігу та стрибків. Коли купуєте капці - слід порухати в них пальцями, пройтися в них по магазину, а якщо є така можливість, то навіть пробігтися трохи. Важливо купувати спортивне взуття ближче до вечора, а не вранці - коли нога трохи набрякає за день. Бо саме так почувають ноги під час міцних спортивних навантажень.

Зараз ви читаєте новину «6 видів небезпечного взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути