четвер, 15 червня 2017 23:28

6 тестів для перевірки стану здоров'я, які легко зробити вдома
6

Перевіряти стан організму можна не тільки в лікарнях, а й вдома. Для цього є кілька тестів, які може зробити кожен.

Очі

Автор: adme.ru
 

Заплющіть одне око, зробіть 3-5 кроків назад від монітора і подивіться на коло. Зверніть увагу, чи не стають деякі з ліній темнішими, ніж інші. Якщо так, то це привід перевіритися в офтальмолога, оскільки ймовірна поява астигматизму.

Гнучкість

Автор: adme.ru
 

Сядьте на підлогу, витягніть ноги і дотягніться руками до кінчиків пальців на ногах. Якщо у вас це вийшло легко, то ваше тіло у відмінній формі. А якщо ні, то не зайвим буде зайнятися йогою, пілатесом або плаванням, щоб розвинути гнучкість і запобігти надмірному ослабленню суглобів.

Серце

Автор: adme.ru
 

Спокійно посидьте 5 хвилин в тиші, потім покладіть 4 пальці на зап'ястя іншої руки. Намацайте пульс. Зафіксуйте 1 хвилину і порахуйте серцеві скорочення. Для дітей старше 10 років і дорослих, включаючи людей похилого, норма становить 60-100 ударів в хвилину. Більша або менша кількість може свідчити про проблеми з тиском.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донорство: чим здача крові корисна для організму

Пальці

Автор: adme.ru
 

Налийте в склянку дуже холодну воду і занурте туди пальці на 30 секунд. Якщо кінчики пальців побіліли або посиніли – у вас порушена циркуляція крові. Різке зниження температури (або стрес) викликає спазм в судинах, які забезпечують кров'ю пальці на руках і ногах, а також ніс і вуха. У результаті – у ці частини тіла перестає надходити достатня кількість крові і вони німіють.

Дихальна система

Автор: adme.ru
 

Запаліть сірник і витягніть руку із сірником перед собою. Зробіть глибокий вдих через ніс і видихайте через рот, щоб задмухати полум'я. Якщо потрібно кілька спроб, то не виключено, що дихальна система ослаблена. Можливі причини: куріння, відсутність занять спортом, будь-які хронічні захворювання дихальних шляхів.

Щитовидна залоза

Автор: adme.ru
 

Заплющіть очі, витягніть руки вперед, розсуньте пальці в сторони і попросіть когось покласти на них лист тонкого паперу. Якщо лист почне чітко тремтіти разом з пальцями, вам варто відвідати ендокринолога.

Якщо ви помітили перераховані вище симптоми, не варто їх ігнорувати. Слід якомога швидше пройти детальне обстеження.

Зараз ви читаєте новину «6 тестів для перевірки стану здоров'я, які легко зробити вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути