пʼятниця, 21 січня 2022 17:48

59 тис. Covid-хворих щодня: Кузін шокував "оптимістичним прогнозом"

59 тис. Covid-хворих щодня: Кузін шокував "оптимістичним прогнозом"
За словами Кузіна, 59 тис. хворих щодня – оптимістичний прогноз на лютий. Фото: pixabay.com

Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що у лютому в Україні можуть виявляти 59 тис. нових хворих на коронавірус щодня.

Такий імовірний приріст пов'язаний з низькими показниками щеплення та нехтуванням карантинних правил, повідомив Кузін Liga.net.

"За попередніми розрахунками, представленими Радою національної безпеки та оборони, 59 тис.осіб може хворіти щоденно. Сумарно близько 1 млн українців за лютий може захворіти. Я б назвав це доволі оптимістичними прогнозами", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почався спалах коронавірусу - Ляшко

Він зазначив, що Covid-штам Omicron є викликом для будь-якої системи охорони здоров'я, адже люди вже втомилися від обмежень та вже не хочуть дотримуватися епідеміологічних правил. На тлі небезпечного штаму, відмова від правил виглядає дуже ризиково, бо перехворіти на штам може велика кількість людей.

"За обережними прогнозами експертів, те, що каже Всесвітня організація охорони здоров'я, очікується, що близько 50% європейців перехворіють на Omicron, і частина з цих відсотків пов'язана навіть не з відсутністю прихильності до вакцинації, а з нехтуванням масковим режимом або нормами дистанціювання, й усім іншим", - наголосив Кузін.

Також він нагадав про важливість вакцинації. Адже щеплені легше переносять Omicron. Окрім цього, вакцинація допомагає Україні та усьому світу зупинити коронавірус до того, як він почне ще більше розповсюджуватися.

Минулої доби, 20 січня, в Україні зафіксували 20 156 нових випадків Covid-19. Це найбільший показник за зиму. Госпіталізували 2226 осіб, померли - 150 людей, одужали - 4486 хворих.

На Івано-Франківщині виявили найбільше хворих за добу. Регіон переходить у червону зону карантину.

Зараз ви читаєте новину «59 тис. Covid-хворих щодня: Кузін шокував "оптимістичним прогнозом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути