Ексклюзиви
неділя, 17 березня 2019 01:35

50 відтінків жиру: про що розкажуть жирові відкладення на тілі
6

Фігура будь-якої жінки має власні особливості. Хтось щасливо живе з апетитними формами, а хтось настільки тонкий, що навіть при пильному розгляданні помітити хоч грам жиру практично неможливо.

Жирові відкладення можуть розташовуватися в будь-якій зоні тіла. Жир, що оселився в певній частині тіла розповість вам про те, що відбувається з вашим здоров'ям, пише infonic.ru.

Відкладення жиру на боках

 

Якщо ви виявили, що на боках почав накопичуватися жир і стали помітні жирові складки, то вам слід перевірити роботу своєї щитовидної залози, бо саме тиреоїдні гормони роблять так, що на боках збирається жир.

Щоб впоратися з цією проблемою та не допустити погіршення ситуації, одного лише дотримання правильного харчування не вистачить. Також необхідно припинити вживати важкі метали, які у великій кількості містяться в зубній пасті та у водопровідній неочищеній воді.

Відкладення жиру на животі

 

Напевно вам доводилося помічати, що в області живота жир може збиратися навіть у найстрункішої і худої людини. Це свідчить про те, людина перебуває в стресі вже дуже давно. Експерти давно помітили, що під час депресії або при сильному стресі саме на животі в першу чергу починає накопичуватися жир.

Перед початком боротьби з жировими відкладеннями на животі дуже важливо навести порядок у своїй нервовій системі, проконсультуватися з фахівцем, може буде потрібно пропити настойки заспокійливих трав. Після цього можна починати безпосередньо працювати над спалюванням жиру.

Відкладення жиру на стегнах та спині

 

Якщо жир, розташований на стегнах, виглядає дещо звичним для нашого ока, то жирові прошарки на спині виглядають не дуже красиво.

Відкладення жиру в цих місцях свідчить про те, що їх власник просто обожнює солодощі та різні борошняні вироби, які містять високу кількість вуглеводів. В результаті вживання таких продуктів наш організм починає виробляти величезну кількість інсуліну.

Щоб жирові відкладення на стегнах і на спині зникли, необхідно просто перестати вживати прості вуглеводи. Наприклад, замість батона їсти зернові хлібці, а замість цукерок та інших солодощів - фрукти і мед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальні ноги: 7 секретів моделей

Жирові відкладення в області колін і та литок

 

Дуже багато жінок на відкладення жирів в області колін і литок навіть не звертають уваги. Ця особливість абсолютно не бентежить їх, вони носять те, що їм подобається, а пухкі коліна і литки відмінно допомагають приховати штани.

Жирові відкладення в колінах і литках з'являються через вживання занадто солоної їжі та великої кількості солодкого. За підсумками такої "дієти" в області колін і литок утворюється великий обсяг зайвої рідини.

Вихід один - максимально скоротити вживання солодкої і солоної їжі. Більш того, фахівці радять, як мінімум, один раз в тиждень робити розвантажувальні дні абсолютно без солі.

Відкладення жиру на внутрішній стороні стегон, на грудях і у верхній частині рук

 

Зазначені місця залежать від гормонів. Якщо найбільше жиру у вас накопичується саме тут, значить у вашому організмі міститься надлишок гормону естрогену. Тут важливо вчасно проконсультуватися з фахівцем, який вибере відповідне лікування.

Занадто багато естрогену може бути тільки з двох причин:

1. Людина отримує його з продуктів харчування і навколишнього середовища

або

2. Організм виробляє його в надлишку

Людина щодня піддається впливу схожих на естроген з'єднанням з їжі, що містить різного роду гормони росту, гербіциди та пестициди. Більш того, велика кількість звичайних побутових предметів, які ми використовуємо на постійній основі (косметика, пластик, килимові покриття, миючі засоби, меблі і т.д.) мають в своєму складі хімічні елементи, які повторюють властивості естрогену.

В результаті такі токсини ведуть до набору ваги, що, в свою чергу, є поштовхом до вироблення додаткової кількості гормону з утворених жирових клітин.

 

У замісній гормональної терапії застосовуються також штучні гормони, які ведуть до надмірного накопичення естрогену. Причому це не залежить від того, чи вживаєте ви даний гормон, або він надходить в ваш організм, наприклад, з води. Також є продукти харчування з підвищеним вмістом певних типів фітоестрогенів. Прикладом такого продукту є соя.

Надлишок гормону естрогену може з'явитися в результаті вживання спиртних напоїв, захворювань серцево-судинної системи, діабету, різного роду ліків, ожиріння, підвищеного кров'яного тиску, стресу.

Жир в нашому тілі збирається як у вигляді жирової клітковини на животі, так і у вигляді жиру, що розташувався глибоко всередині, який не видно зовні, бо він заліг в черевній порожнині. Так званий "зовнішній" жир або підшкірний (з'являється через неправильне харчування - велика кількість тваринних жирів і порожніх вуглеводів - і внаслідок малорухливого способу життя), попри те, що фігура через нього виглядає некрасиво, для якісного метаболізму, та й загалом для здоров'я, не є небезпечним. Однак про внутрішній жир не можна сказати те ж саме.

Головною відмінністю внутрішнього жиру від зовнішнього є те, що перший впливає на гормональний фон. В першу чергу, він впливає на вироблення гормонів лептин та кортизол, а також на синтез інсуліну. В результаті відбувається порушення обміну речовин. Більш того, внутрішній жир здавлює всі наші органи і шкодить поставі, що в цілому призводить до загальної дисгармонії в організмі.

Саме через внутрішній жир наша фігура набуває округлої форми. Такий жир після достатнього накопичення в черевній порожнині в прямому сенсі штовхає вперед живіт. Спочатку жир збирається в області кишечника, печінки і підшлункової залози. Потім переходить і до внутрішньої поверхні шлунку. В результаті відбувається сильний тиск на всі внутрішні органи.

Щоб позбутися внутрішнього жиру потрібно багато уваги приділяти тривалим, але помірним кардіонавантаженням.

Зараз ви читаєте новину «50 відтінків жиру: про що розкажуть жирові відкладення на тілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути