пʼятниця, 15 березня 2019 01:35

Ідеальні ноги: 7 секретів моделей
6

Ідеальні ноги - не тільки нескінченна довжина і бездоганна гладкість, але також оксамитова шкіра і хороший педикюр. Про головні проблеми, які додають нашим ногам віку, і як їх уникнути пише marieclaire.ru.

Суха шкіра стоп

 

Зневоднення - проблема, яка відразу робить ступні "віковими". Воно може пояснюватися як сезонним фактором, так і генетичним: шкіра стоп особливо сильно пересихає в перехідний період, коли ми перевзувамося в закрите взуття, а також з віком (організм природним чином втрачає підшкірний жир, і шкіра висушується і стоншується).

Порада ортопеда: не надягайте ті самі туфлі два дні поспіль - перепочинок потрібний не тільки ногам, а й взуттю.

Що робити: якісно зволожувати шкіру стоп щовечора і не носити без шкарпеток і колготок закрите взуття (кеди, кросівки, лофери, сліпони і т.д.) - воно активно витягує зі стопи вологу, висушуючи її. Більш того, синтетичні матеріали взуття та устілок нагородять ступні неприємним запахом.

Можна вибрати для пом'якшення шкіри оливкову або мигдальну олію. Наносити їх на тіло потрібно відразу після водних процедур. Для експрес-зволоження варто скористатися порадою моделей: змастити ноги жирним дитячим кремом, надіти бавовняні колготки і лягти спати. Змивати засіб з ранку не потрібно, шкіра буде ідеально гладкою.

Мозолі і натоптиші

 

Мозолі найчастіше зустрічаються в літній час, натоптиші ж всесезонні. Мозолі - це шкірна грудочка у вигляді конуса або овалу з помітним центром. Вони утворюються там, де шкіра відчуває регулярне тертя, і доставляють, перш за все, фізичну незручність сильним болем. Причин появи мозолів багато: тісне взуття, деформація стопи з віком, дисбаланс при ході. Натоптиші - це ущільнення верхнього шару шкіри. Вони найчастіше утворюються на подушечках ступнів, на п'ятах, біля основи великого пальця у відповідь на тиск, причиною якого може бути незручне взуття, носіння високих підборів, тривале перебування на ногах.

Саліцилова кислота і молочна кислота допомагають пом'якшити ділянки грубої шкіри.

Що робити: з натоптишами добре справляється майстер педикюру за допомогою шліфування і хороших зволожуючих процедур ─ головне, відвідувати його регулярно. Якщо естетичні та фізіологічні проблеми доставляють мозолі, потрібно йти до лікаря - дерматолога або хірурга (залежить від ступеня проблеми). Найпопулярніші методи позбавлення від мозолів - лазер і рідкий азот.

Потовщення нігтів

 

Тривале носіння тісного та незручного взуття може призвести до того, що нігті на ногах стають дуже щільними і набувають жовтуватого відтінку, можуть без видимої причини тріскатися й ламатися.

Що робити: якщо причина потовщення не грибок нігтів (виключається лікарем), вирішити проблему допоможе регулярний педикюр і підбір оптимального взуття - якщо вузький носок буде як і раніше тиснути на нігті, будь-які заходи виявляться марними. У домашніх умовах можна шліфувати поверхню потовщеного нігтя пилкою невеликої абразивності, але спилювати поверхню активно не можна - це призведе до більшого її наростання і може пошкодити нігтьове ложе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що розкажуть жіночі ноги

Вростання нігтя

Головні причини вростання нігтя - незручне взуття та поганий догляд. У туфлях з гострим носком, а також у взутті на високих підборах пальці постійно відчувають тиск зверху і збоку, що сприяє поступовому вростанню краю нігтя в шкіру. До такого ж ефекту може призвести некоректний педикюр, коли ви самі або майстер в салоні глибоко зрізає зовнішні куточки нігтів, після чого ніготь часто починає рости неправильно і вростає в шкіру.

Що робити: ніготь, що вростає, може доставити багато проблем, і запущену ситуацію потрібно виправляти у хірурга (сьогодні це можна зробити і не хірургічними методами). У профілактичних цілях краще завжди підпилювати край нігтя, а не підрізати, і робити це горизонтально, не чіпаючи зовнішні куточки.

Судинна сіточка

 

Естетичний недолік насправді є передвісником серйозної проблеми - варикозу. Судинне захворювання, при якому порушується нормальний венозний кровотік, помолодшало, і сьогодні навіть в 30+ можна боятися надіти міні. Причинами розвитку варикозу можуть бути проблеми з щитовидкою, гормональні збої в організмі, сидяча робота, неправильне харчування, шкідливі звички і навіть незручне взуття.

Що робити: йти до флеболога, бо самостійне використання всіляких флеботоніків загрожує як мінімум неефективністю. В якості методу корекції підійде лазерна терапія, а маскування – тональні засоби. Тривале носіння взуття на високих підборах і сидіння в позі нога на ногу при вираженій судинної сіточці переносяться в список небажаних дій.

Працюємо над стрункістю

Покращити форму ніг, зробити їх більш підтягнутими і стрункими можна і без регулярного відвідування спортзалу. Зменшити жирові відкладення на стегнах і ногах допомагає плавання, їзда на велосипеді, біг підтюпцем, заняття танцями. Але навіть якщо і таке навантаження влаштувати не можна, можна просто якомога частіше ходити пішки і ніколи не користуватися ліфтом. Ходьба по сходах теж добре спалює калорії.

Маскуємо дрібні недосконалості

 

Ногам теж іноді потрібен макіяж, адже незасмагла шкіра не завжди виглядає привабливо. Усунути блідість шкіри ніг можна за допомогою автозасмаги. Правильно підібрані за відтінком засоби візуально зроблять ноги стрункішими. А якщо колір шкіри вас влаштовує, але зовнішній вигляд тіла псують синці, розтяжки, шрами, можна приховати ці недоліки водостійкими консілерами. Ці засоби повинні збігатися з натуральним відтінком шкіри.

Порада від моделі Хайді Клум: змішайте в рівних пропорціях зволожуючий засіб і автозагар. За допомогою скрабу або мочалки видаліть відмерлі клітини і тільки після цього нанесіть цей коктейль на ноги. За допомогою такого крему ви зможете приховати недоліки ніг і створити гарний контур.

Для тих, хто не хоче або не встигає займатися спеціальними вправами для схуднення ніг, порятунком стануть деякі маленькі хитрощі. Зробити візуально ноги стрункішими допоможе спеціально підібраний одяг і взуття. Пару зайвих кілограмів "приберуть" чорні колготки, а додаткові сантиметри в довжину "додасть" взуття тілесного кольору в поєднанні з такими ж колготками, панчохами. Подовжити ноги також допомагають туфлі в тон брюк. Візуально зменшити обсяги дозволять хайлатери. Їх потрібно наносити спереду і ззаду по центру гомілки і стегон, ретельно розтушувавши.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальні ноги: 7 секретів моделей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути