Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2019 03:28

5 продуктів, які не можна їсти натщесерце

5 продуктів, які не можна їсти натщесерце
Експерти в області здорового харчування рекомендують вживати натщесерце горіхи. Фото: p-p.com.ua

Деяка їжа потребує часу, щоб засвоїтись і не викликати подразнення шлунка. У зоні пильної уваги - сніданок, а також будь-який прийом їжі з перервою більше чотирьох годин.

Про те, які продукти не можна вживати на голодний шлунок, розповів американський дієтолог Крістофер Гарнер, повідомляє "24 здоров'я".

1. Дріжджова випічка

Дріжджі діють на слизову шлунка особливим чином, тому утворюються гази. В результаті здуття і відрижка. Якщо хочете з'їсти випічку, краще поласувати нею після порції білка та овочів.

2. Цукор і солодкі фрукти

Якщо на порожній шлунок випити солодкий напій, з'їсти стиглий банан або кілька цукерок, підшлункова залоза починає викидати інсулін, цукор в крові різко падає, і відчувається втома, сонливість і апатія. Тому підбадьорити себе цукром більше, ніж на 20 хв не вийде.

3. Цитрусові

Апельсини, мандарини, грейпфрути і лимони подразнюють слизову оболонку шлунку, роз'їдають її і з часом можуть викликати гастрит. Людям зі зниженою кислотністю шлунка такі проблеми можуть і не загрожувати, а ось якщо є будь-які проблеми зі шлунково-кишковим трактом або підвищена кислотність, з'їжте апельсин в кінці трапези.

4. Груша і хурма

Ці фрукти об'єднує одне - гранично високий рівень клітковини, яка без помічників може травмувати органи шлунково-кишкового тракту. В результаті моторика сповільнюється, їжа засвоюватися гірше, виникає важкість.

5. Часник

Попри користь, цей продукт сильно подразнює стінки шлунка, а також жовчний міхур. До цієї ж категорії належить і перець чилі.

Та важливо пам'ятати, що якщо їсти хурму щодня, то вона активізує захисні функції організму і допоможе йому боротися з інфекціями і вірусами. Залізо, яке містить хурма, допоможе боротися з анемією. А йод покращує роботу щитовидної залози.

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, які не можна їсти натщесерце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути