Від раку в 2016-2017 роках померли 400 тисяч українців. Щоб не довелося його лікувати, можна вживати певну їжу, яка захищає від його появи. Згідно з дослідженнями Світового фонду досліджень раку, Американського інституту досліджень раку і Всесвітньої організації здоров'я, знизити ризик появи раку можуть 5 доступних продуктів.
Ягоди
Полуниця, малина, лохина захищає від появи раку. В них містяться протиракові молекули - еллагіновая кислота і антоцианідіни, які блокують розвиток пухлин.
Часник і цибуля
У цибулі і часнику є речовини алліцин і аллілсульфіди, які сприяють виведенню токсичних речовин з організму. Більш того, сполуки сірки захищають організм від вільних радикалів, які можуть викликати рак.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 харчових звичок, що допомагають худнути
Петрушка
Петрушка завдяки певним хімічних сполук пригнічує ріст ракових клітин і зменшує запальні процеси в організмі.
Томати
У помідорах є пігмент лікопін, який може вберегти чоловіків від раку передміхурової залози. Вчені відзначають, що приготування томатів з використанням оливкової олії особливо ефективно в профілактиці небезпечного захворювання.
Гриби
Особливо корисні від раку японські гриби: шиітаке, енокітаке і майтаке. У них містяться речовини, які стимулюють імунну систему, а також уповільнюють ріст пухлин і розвиток раку.
Коментарі