Часто трапляється, що після ситного обіду пройшло мало часу, а людина вже відчуває голод. Через підвищення апетиту з'являються нездорові звички в їжі, проблеми зі здоров'ям та збільшується вага.
Дієтологи назвали 5 продуктів, які не вгамовують голод, а підсилюють його під час трапези. Цікаво, що всі вони відносяться до здорової їжі. Їх не можна виключити з раціону, але вживати варто з обережністю.
Читайте також: Напої з льодом небезпечні для організму
Цільнозерновий хліб

Хліб, нехай і цільнозерновий, має високий глікемічний індекс і піднімає рівень цукру в крові більше, ніж батончик сникерса. Підвищення рівня інсуліну може призвести до збільшення ваги. В ідеалі в здоровому організмі, коли глюкоза і поживні речовини всмоктуються, рівень інсуліну залишається в нормі і контролює апетит.
Пластівці

Є помилкова думка, що пластівці з молоком - ідеальний варіант для швидкого та здорового сніданку. Чим менше води в продуктах, тим менше вони втамовують голод. І нехай в пластівцях є клітковина і вітаміни - почуття ситості вони не дають. Вівсянка в цьому сенсі - хороша альтернатива.
Салат

Соковита зелень корисна для організму, але відчуття насичення не дає, а, навпаки, викликає сильне відчуття голоду. Якщо ви хочете дати шлунку розвантаження, то додайте до салату хоча б горіхів, фруктів або сир, в яких міститься білок.
Фреш-коктейлі

Існує думка, що фруктово-овочеві, молочно-мигдальні та інші смузі очищають організм від шлаків і розвантажують без відчуття голоду. У цьому є частка неправди: організм розпізнає не всі калорії, що надходять з рідкою їжею - тобто, корисні смузі "пролітають" в шлунку, не залишаючи почуття ситості. Зате якщо ці ж фрукти, овочі, зелень і горіхи вживати в твердій консистенції, ефект буде протилежним.
Суші

Ця японська страва готується з рису, який є вуглеводом. Тобто продуктом, який злегка насичує і підвищує апетит.
Коментарі