Боби, як і інші зернобобові культури, багаті цінними амінокислотами і є джерелом білка рослинного походження. Більшість амінокислот, що містяться в бобах незамінні, не синтезуються в організмі людини і легко засвоюються в травному тракті.
Видання Huffington Post назвало п'ять причин, чому варто їсти більше бобових.
Зниження апетиту
Щоб приборкати муки голоду посеред дня та схуднути, хумус стане у пригоді. Дослідження показали, що вживання в їжу продуктів, що містять поліненасичені жири, таких як хумус, волоські горіхи і лосось, може вплинути на наші гормони голоду та врятувати нас від переїдання. Але зловживати нутовим пюре теж не варто.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 порад як правильно смакувати солодощами.
Допомагає скинути вагу
Якщо ви їсте хумус, зроблений тільки з оригінальних шести інгредієнтів (тахіні, нут, оливкова олія, часник, лимонний сік і сіль), то він повністю складається з рослинної їжі. Такий раціон впливає на потенційну втрату ваги. Як показало дослідження Європейської асоціації з вивчення діабету, люди на вегетаріанському харчуванні втрачають удвічі більше ваги, ніж ті, хто дотримуються дієт з обмеженням калорій і не заснованих на рослинній їжі.
Знижує ризик серцевих захворювань
У ситуації великої кількості інформації про купу продуктів, що містять небезпечну кількість солі - домашня їжа, сендвічі з супермаркета і навіть здоба, ми шукаємо щось, що допоможе захистити наше серце.
В опублікованому в 2016 році в журналі Nutrition Journal дослідженні, йдеться, що такі бобові як нут є продуктами з низьким глікемічним індексом (GI) і пов'язані зі зменшеним ризиком серцевих захворювань.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спеція яка омолоджує і подарує щастя.
Знижує рівень холестерину
Хумус традиційно містить часник, який в останні роки набув горде звання суперфуду. Це означає, що у нього є оздоровчі властивості, які в тому числі викликають "помірне зниження" рівня холестерину в людей, згідно з науковим оглядом 2009 року. Дослідження вивчило дані 1794 учасників та дійшло висновку, що часник (зокрема, часниковий порошок) знижує рівень холестерину.
Допомагає запобігти раку
За це знову можемо висловити подяку часнику. Відповідно до огляду Всесвітнього фонду досліджень раку 2007 року, часник, ймовірно, захищає від раку кишечника та шлунка.
Національний інститут раку Британії погодився з дослідженнями, які показують зв'язок між збільшенням споживання часнику та зменшенням ризику деяких видів раку, включаючи рак шлунка, товстої кишки, підшлункової залози і молочної залози.
Висококалорійне арахісове масло популярне у більшості країн світу. Воно перетворить навіть найпростішу випічку у екзотичні солодощі.
Коментарі