Ексклюзиви
середа, 16 серпня 2017 05:28

3 причини їсти морозиво у спеку

3 причини їсти морозиво у спеку
Морозиво покращує настрій та містить корисні речовини. Фото: Senfil.net

Морозиво - не просто освіжальний продукт з розмаїттям смаків. Воно легко засвоюється та має високу харчову цінність. До складу десерту входять ферменти, жирні кислоти, вітаміни, мінеральні солі, амінокислоти.

Про особливу користь морозива розповіло видання Elle.

Краще за бутерброди. У спекотну погоду перекусити корисніше морозивом, ніж сендвічем. Воно простіше переварюється і дійсно охолоджує організм. Морозиво можна з'їсти після легкої закуски або додати його до фруктового салату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для собак створили спеціальне морозиво

Води багато не буває. У спеку чисту воду можна спожити не лише з пластикової пляшки. У морозиві міститься від 56 до 75% рідини. Для вгамування спраги найкраще підходять фруктовий лід та сорбети. Вони дають організму мінерали, які людина втрачає з потом.

Гарний настрій. Морозиво може заспокоювати нервову систему, знімати напруження. Амінокислота триптофан покращує виділення гормону щастя - серотоніну. Вже після першого шматочка активізуються центри задоволення. Позитивний вплив морозива можна порівняти з відчуттями, коли людина слухає улюблену музику.

У японському Дослідницькому центрі розвитку біотехнологій створили морозиво, яке не розтає. До десерту додали поліфенол, який міститься у полуниці. В результаті морозиво може зберігати форму за температури +28°С.

Зараз ви читаєте новину «3 причини їсти морозиво у спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути