четвер, 20 серпня 2020 12:51

29 років - переломний вік: розкрили проблеми чоловіків і жінок

29 років - переломний вік: розкрили проблеми чоловіків і жінок
Борис Скачко розкрив, як стрес зістарює українців. Фото: facebook.com

Усі роки незалежності в Україні люди живуть у стресі. Від цього в чоловіків гіршає потенція, а в жінок частіше виникає рак молочної залози.

Нестабільна влада, стрибки долара, карантин та втрата роботи призводять до стресу в населення. Він прискорює старіння організму. Українці у 29 років мають хвороби літніх людей. Це переломний вік у житті. Якщо не почати лікування, старість прийде раніше.

Про всі ці процеси в організмі Gazeta.ua розповів столичний дієтолог Борис Скачко.

Як зміни в країні впливають на здоров'я українців?

У чоловіків найделікатніше серце, а в жінок - печінка. Вони першими реагують на зміни умов життя. У чоловічій природі стоїть завдання виконати роботу будь-якою ціною. Пам'ятаю на марафоні помер якраз чоловік 29 років. Він біг на убій. Не було сигналу зупинитися за найменшої небезпеки серцевої недостатності. З таким же симптомом потрапили в реанімацію ще кілька чоловіків. З жінками такого не сталося. Їм легше, бо мають іншу реакцію на стрес. Гормони так побудували роботу серця, що воно працює до останнього. Вони, скоріше, викличуть судинну недостатність, від чого запаморочиться в голові - і жінка зупиниться. Перед смертельною небезпекою падає тиск, що і є сигналом зупинитися. Це захисна реакція, направлена на збереження виду, який залежить від кількості жінок.

Які хвороби помолодшали?

Чоловіки соромляться проблем у ліжку і лікарям розповідають про запор. Не питайте в чоловіка про потенцію, все одно правди не скаже. Запитайте про очищення кишечника. Якщо порушено його роботу, то й статевої системи також. Так отруюється весь організм. Чим довше чоловік буде сексуально активним, тим молодший вигляд матиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незалежність – це свобода думок та дій

Ближче до 30 років рівень гормону тестостерону, який підтримує сексуальну активність, поступово зменшується. Від нього залежать підтримка та нарощування м'язів, пружність шкіри, запасання кальцію кістками і моторика кишківника. Якщо їжа погано перетравлюється і не виділяється розчиненою в нирки, Там може утворитися пісок, який видно на УЗД. Нирки показують слабку роботу ранковими набряками під очима, що часто буває у 29 років.

Якщо жінка не використовує чоловіка за призначенням у ліжку, матиме й сама проблеми зі здоров'ям. У монастирях 30% жінок помирають від раку молочної залози, яєчників чи матки. Для деяких пані цей "монастир" буває й удома. Чоловік є, але від стресу має низьку потенцію. Тому розумні заміжні жінки ведуть чоловіка до лікаря. А самотні - шукають партнера, не чекаючи принца.

Якщо жінка не використовує чоловіка за призначенням у ліжку, матиме й сама проблеми зі здоров'ям

Чи змінюється робота мозку у цьому віці?

Через слабку роботу печінки у жінок знижується тиск і частіше болить голова. Чоловіки думають, що це відмовки від сексу.

Мозок - основний споживач крові. Якщо мало її отримує, виникають запоморочення та ниття. Тут не допоможуть пігулки від болю. У чоловіків скоріше виникне депресія, ніж мозок слабше працюватиме.

Як статева диференціація печінки впливає на роботу організму?

Печінка - метаболічний мозок, який впливає на половину органів. Цей головний фільтр, який пропускає через себе за добу 5 тонн крові з 15, які качає серце.

Після статевого дозрівання печінка у хлопців починає працювати за чоловічиму типом. У них ростуть м'язи через фізичне навантаження. У жінок немає таких змін, тому, хоч скільки вони займалися б у спортзалі, не матимуть такої м'язової маси. Через слабку роботу печінки знижується в'язкість крові - і виникає варикоз. У чоловіків його майже не буває. У жінок кров густа. Земне тяжіння затримує її в ногах і розтягує вени. Їй важко повернутися до серця. Якби люди ходили на руках, то варикоз був би там. Кров рідшає при потраплянні сперми в жіночий організм. Тому з перевіреним партнером краще користуватися не презервативом, а спіралями чи ковпачками. Тоді організму буде легше качати рідшу кров - і жінка довше проживе. Це все одно, що через трубочку випити молока та сметани.

Печінка - маболічний мозок, який впливає на половину органів. Цей головний фільтр, який пропускає через себе за добу 5 тонн крові з 15, які качає серце

Як розрідити кров?

Кров не можна розрідити водою. Треба їсти 4-5 разів у день і забути про гастрономічне сміття - смажені жирні продукти, солодощі, майонези, ковбасу. У раціоні мають бути овочі, коренеплоди, зелень, олія, риба, цільнозерновий хліб і м'ясо птиці. Для чоловіків особливо корисними є гарбузове насіння. У них багато цинку, потрібного для сперматогенезу.

Печінка в чоловіків швидше відновлюється від стресу. Тому і спати їм потрібно на 2 години менше, ніж жінкам, яким необхідно 10 годин сну. Хто мало спить і багато нервує у 29 років вже має целюліт.

На що, крім печінки, впливає стрес?

Від стресів порушується робота жовчного міхура. Від цього роз'їдається слизова оболонка, виникають гастрит і рак шлунка. Раніше це було можливим тільки після 50 років, а тепер - до 29 років.

Рак кишечника посідає третє місце серед онкозахворювань, які однаково часто діагностують у чоловіків і жінок. Раніше схильними до нього були переважно люди похилого віку. Однак за останні декілька десятиліть цей різновид раку значно помолодшав.

Зараз ви читаєте новину «29 років - переломний вік: розкрили проблеми чоловіків і жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути