понеділок, 09 жовтня 2017 05:28

150 хвилин спорту щодня заберуть серцево-судинні хвороби

150 хвилин спорту щодня заберуть серцево-судинні хвороби
Спортом потрібно займатись щотижня щонайменше 2,5 години. Фото twitter.com

Вчені виявили, що насправді не має значення, яким видом фізичної активності ви займаєтеся, щоб поліпшити своє здоров'я. При цьому є мінімально необхідний час, який варто провести на тренуванні.

Про це повідомляє Vox.

У нещодавно опублікованому дослідженні про переваги фізичної активності для здоров'я серця вчені прийшли до висновку, що щотижневі 150 хвилин, проведених за вправами, можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань і смерті. У той же час вони з'ясували, що будь-яка фізична активність однаково корисна для здоров'я серця.

"Я хотів би розвіяти помилкове уявлення про те, що потрібно витрачати гроші на активність. Наші результати показують, що неспортивна активність - робота, домашні обов'язки, активна ходьба - також корисна для зниження ризику передчасної смерті й серцевих захворювань", - сказав лікар Скотт Лір, провідний автор дослідження і професор факультету медичних наук Саймона Фрейзера в Канаді.

Таким чином, навіть прибирання будинку або півгодинна прогулянка під час обіду можуть допомогти запобігти ранній смерті й хронічним захворюванням. Дослідники вивчали рівень занять спортом та серцево-судинних захворювань і смертності у понад 130 000 дорослих, що живуть в 17 країнах з різним рівнем доходу.

В результаті вони виявили, що люди, які повідомляли про щонайменше 150 хвилин фізичної активності на тиждень, були набагато здоровішими, ніж ті, хто був неактивний. У них була менша ймовірність серцевих нападів, інсультів і серцево-судинних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінці допомогло схуднути селфі.

Дві з половиною годин щотижневих занять спортом, з'ясували вчені, приводили до скорочення ймовірності передчасної смерті на 28% і зниження загрози серцевих захворювань на 20%.

Зараз ви читаєте новину «150 хвилин спорту щодня заберуть серцево-судинні хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути