Овочі принесуть більше користі та задоволення після їх правильного приготування.
1. Ці продукти краще варити швидко на великому вогні. Це збереже більше їх корисних речовин.
2. Коренеплоди краще закладати в холодну воду; всі інші овочі – в окріп.
3. Не варто солити овочі відразу, щоб вони не втратилибагатовітамінів. Краще це робити на стадії напівготовності.
4. У приготуванні супу спочатку кидають тверді овочі (морква, селера, буряк), потім м'які (перець, кабачки, капуста, помідори).
5. Щоб відварені овочі не зморщилися, відразу ж після їх приготування необхідно змастити їх рослинною олією або заправити жиром.
6. Молоко в картопляне пюре слід додавати, не холодним, а теплим, інакше пюре може посіріти.
7. Під час відварювання цвітної капусти, додайте у воду трохи молока. Воно поліпшить її колір і аромат.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуничний сезон в розпалі: назвали користь і шкоду
8. Тушкувати овочі потрібно тільки в емальованій каструлі з щільно закритою кришкою. Вільний доступ кисню зруйнує вітаміни.
9. Якщо ви смажите в невеликій кількості жиру, краще нарізати овочі скибками,брусками або кубиками. Перед перекладанням у сковорідку, їх можна посолити для кращого відходження рідини.
10. У фритюрі смажать сиру картоплю і картопляні крокети, а також зелень петрушки і ріпчасту цибулю. Кількість жиру при смаженні у фритюрі має бути в 4-5 разів більше, ніж кількість овочів на сковороді.
Коментарі