четвер, 14 січня 2016 15:22

10 - продуктів що підвищують гемоглобін

10 - продуктів що підвищують гемоглобін

Бліда шкіра, головний біль, слабкість, безсоння, поганий апетит, швидка стомлюваність - все це ознаки низького гемоглобіну тобто анемії.

"При низькому гемоглобіні потрібно піднімати рівень заліза в організмі. Денна норма приблизно 20 міліграмів, - про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла сімейний лікар Олена Гудкова, - В раціон потрібно включити більше м'яса та овочів. Засвоєнню заліза з м'ясних та рибних продуктів сприяє вітамін С . Тому споживання м'яса потрібно поєднувати з овочами та фруктами. Добре за 30 хв. після обіду випивати склянку апельсинового соку. Сприяє засвоєнню заліза і мед, краще темні сорта."

1. Яловичина.

М'ясо яловичини займає першість по вмісту та засвоєнню заліза.

Донедавна на першому місці була печінка. Але цей продукт є "фільтром" організму тому лікарі не рекомендують вживання печінки при анемії.

2. Телятина, свинина

Щоб залізо добре засвоювалось треба їсти м'ясо з овочами.

3. Буряк.

Денна норма 100 - 150 гр. вареного буряка або 30 грамів свіжого соку. Споживанням має бути тривалим - не менше трьох місяців.

4. Гранат, журавлина.

На день 100 - 150 гр. свіжого соку з гранату. Пити тричі на день за 30 хв. перед їжею. З журавлини корисні компоти та узвари. Вживати 2-3 місяця.

5. Зелень, овочі

Збільшують засвоюваність заліза. На залізо багаті помідори, картопля печена зі шкіркою, ріпчаста цибуля, гарбуз, зелені овочі, гірчиця, зелень петрушки.

6. Яблука

Щодня потрібно вживати не менше ніж 5-6 шт. яблук, червоних сортів в день.

7. Горіхи

Для отримання хорошого ефекту потрібно з'їдати 100 г волоських горіхів з медом. Це денна норма, її потрібно розділити на 3-4 прийоми.

8. Морква

Корисно їсти салат з моркви зі сметаною. Краще пити свіжий сік, денна норма

100-150 мл. до їжі.

9. Настій шипшини

Готують в термосі й залишають настоюватися на ніч. З розрахунку дві столові ложки сушених ягід шипшини на склянку окропу. Пити по 0,5-1 склянки на день.

10. Пшенична та гречана крупа

Для кращого засвоєння заліза крупи треба розмолоти або замочити. Краще вживати з вершковим маслом.

Продукти, що підвищують гемоглобін не можна поєднувати з молоком, чаєм або кавою.

Ці продукти скорочують засвоєння заліза. Тому пити ці напої треба за 30-40 хв. після їжі.

Зараз ви читаєте новину «10 - продуктів що підвищують гемоглобін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути