середа, 06 липня 2016 13:23

10 продуктів, де є найбільше корисних бактерій для кишечника

10 продуктів, де є найбільше корисних бактерій для кишечника
Фото: morehealthy.ru

Пробіотики - це особливий клас мікроорганізмів, мікробів і бактерій, які позитивно впливають на мікрофлору і імунну систему людини. Найвідоміші - це біфідобактерії і лактобактерії.

Будь-які зміни в балансі кишкової мікрофлори викликають не тільки патологічні зміни в самому кишечнику, але і в організмі в цілому. Це можуть бути і порушення в імунній системі, і цілий ряд хвороб - від запальних до асептических, і навіть - підвищення ризику розвитку онкологічних захворювань.

Порушення в балансі КМ можуть проявлятися по-різному: дисбактеріоз, дисбіотичні порушення, синдром надлишкового бактеріального зростання.

Щоб цього не було, крім правильного харчування, здорового способу життя і відсутності шкідливих звичок організму необхідні пребіотики і пробіотики.

Вони корисні тим, що:

захищають організм від інфекцій, шкідливих бактерій, дріжджів і грибів

сприяють кращому перетравленню і засвоєнню поживних речовин

полегшують непереносимість лактози

захищають організм від канцерогенних речовин

запобігають здуття живота, покращують роботу кишечника (по суті, рятують від запорів і діареї)

пом'якшують негативні наслідки після прийому антибіотиків

Їх найбільше є у:

Йогурті

Для лікувального ефекту вибирайте ті, в складі яких є позначення Lactobacillus acidophilus або Bicfidobacterium bifidum. І бажано, щоб без всяких смакових добавок (полуниця, чорниця і т.д.). Краще самому в уже готовий йогурт додати свіжі фрукти, родзинки або мед.

Кефірі

Він завдяки пробіотиками регулює мікрофлору кишечника і має антибактеріальний та протигрибковий ефект. Тому захищає організм від шкідливих бактерій і грибів. До того ж кефір багатий вітамінами B12 і K2, незамінними амінокислотами, кальцієм і магнієм.

Ацидофільних молочних продуктах

Є ацидофільне молоко, ацидофільний кефір, ацидофільний йогурт. Всі вони збагачені благородними видами молочнокислих бактерій, які надають продукту характерний різкуватий смак і густу консистенцію. Але головне, що вони покращують травлення і позитивно впливають на роботу кишечника, запобігаючи здуття живота і запор.

Читайте також: Вчені розкрили секрет як зачати жінці саме хлопчика

Бринзі

Вона має бути чиста і непастеризоване. Овеча є одним з лідерів за вмістом пробіотичних бактерій. До того ж захищає організм від утворення холестерину в стінках кровоносних судин.

Пахті

Так називаються знежирені вершки. Це продукт, який виходить при виробництві масла з коров'ячого молока. Маслянка має низький вміст жиру (до 1,5%), а тому ідеально підходить для тих, хто хоче схуднути. Плюс до всього, пахта багата кальцієм, який допомагає запобігти остеопорозу і гарантує тверді кістки і здорові зуби.

Темпі

Так називаються коржі, виготовлені з ферментованих соєвих бобів. Вони є природним антибіотиком, який бореться зі шкідливими бактеріями і дозволяє розвиватися корисним бактеріям. У темпі є дуже багато білка.

Супі "МІСО"

Його вже протягом багатьох століть використовують в азіатських культурах в якості однієї з форм пробіотиків для зміцнення імунної системи. А також рекомендується японськими лікарями для поліпшення травлення. Суп роблять із зброджених під впливом грибка жита, бобів, рису або ячменю. Продається паста "Місо" в магазині, а потім просто додати в миску з гарячою водою ложку пасти, кілька шматочків бринзи або сої - і багатий пробиотическими бактеріями суп готовий!

Квашених овочах

Особливо це стосується капусти. Вона має бути непастеризованого. Пастеризація вбиває бактерії, в тому числі і корисні.

Кимчі

Це один з різновидів корейських маринадів. Їх основним компонентом є молочне бродіння. Корейці вважають, що помірне споживання кимчі сприяє розсмоктуванню жирових відкладень.

Сирі

Один з найбільш корисних кисломолочних продуктів. Він багатий пробіотиками, тому що готується якраз з використанням корисних штамів бактерій. Крім того, сир - лідер за вмістом молочного білка - казеїну, 300 г сиру - це добова доза білка, необхідна для людського організму.

Зараз ви читаєте новину «10 продуктів, де є найбільше корисних бактерій для кишечника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути