вівторок, 26 січня 2016 05:45

Жінка зламала хребет, упавши зі стільця

 

– Хотів зробити жінці сюрприз. Сховав подарунок на антресолях. Кажу: шукай. Вона стала на табуретку і впала, а хребтом ударилася об торець, – розповідає киянин Анатолій, 57 років. Доглядає за дружиною у палаті Міжнародного центру нейрохірургії. 57-річний Ользі укріпили зламаний хребет металевою конструкцією. Вона лежить під крапельницею.

– Як упала, дихання в неї перехопило. Не могла говорити, так боліло, – продовжує Анатолій. – Наступного дня поїхали в лікарню, де зробили рентген і МРТ. Там кажуть: тріснув хребець, уламок відколовся. Лежіть удома. Може, зростеться. А лежати потрібно півроку й болить при цьому страшно. Три місяці тому мені зробили операцію в Міжнародному центрі, вирізали міжхребцеву грижу. Тому побіг сюди зі знімками дружини. Ігор Курілець, директор клініки, подивився і каже: тут однозначно – операція. Хірурги взяли імплантати, стягнули хребець, вкрутили чотири шурупи. Операція була вчора, а завтра вже почнемо заново вчитися ходити. На п'ятий день їдемо додому.

Якщо оперують вчасно і кваліфіковано, за місяць-два після травми людина виходить на роботу. Остаточно кістки зростуться через рік. Але весь цей час можна жити нормальним життям.

– Люди чогось вважають, що треба в прірву впасти чи з восьмого поверху, щоб зламати хребет, – каже Ігор Курілець. – Але навіть падіння з висоти власного зросту може призвести до перелому. Особливо це стосується людей після 50 років. З віком зменшується кількість кальцію в кістках і вони стають крихкі. Робити операції на хребті – це європейський стандарт. Там вважають, що людина не має витрачати кілька місяців, лежачи в ліжку. Сучасні люди хочуть бути в строю швидше: сьогодні – травма, завтра – операція, післязавтра – на роботі.

Імплантати – це металева конструкція з пластин і гвинтів. Укріпляють хребет, не травмуючи спинний мозок і нерви. Допомагають кісткам правильно зростися.

Таїса ОЛІЙНИК

Запис на консультацію: Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел.: 0(44) 592 68 78,

0(44) 592 90 79.

Західноукраїнська філія, Львівська обл., м. Стрий, вул. О. Басараб, 15. Стрийська центральна районна лікарня (7-й поверх), тел.: 0(67) 891 00 00.

Лікарня "Нафтохімік", м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3, тел.: 0(53) 676 84 35, 0(99) 309 20 21.

www.Neurosurgery.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Жінка зламала хребет, упавши зі стільця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути