— Піст має не тільки релігійну цінність. Готує організм до зміни пори року, — каже Оксана Скиталінська, столичний дієтолог. — Допоможе оздоровити організм.
— Якщо утриматися від їжі на один день, це мобілізує захисні сили, активізує імунітет і обмін речовин. Зменшується ризик алергій, запалень. Клітини швидше оновлюються. Добре для тих, хто хоче скинути пару зайвих кілограмів. Головне — не морити себе голодом. Утримуйтеся від їжі не більше ніж два дні. Тоді це стимулює організм використовувати власні жирові запаси й не накопичувати нові.
Під час одноденного голодування від їжі відмовляються не повністю. Споживають варену гречку. Порцію на тарілці розділяють на три-чотири частини. Їдять, коли відчувають голод. Замість гречки можна випити дві-три склянки щойно вичавленого фруктового соку. Наступного дня повертаються до звичного харчування.
— Відмова від м'яса, насичених жирів, жирних смажених страв і соусів нормалізує обмін речовин і знижує рівень "поганого" холестерину. А те, що під час посту їдять більше овочів і фруктів, надасть більше сил і оздоровить увесь організм. Вживати їжу слід невеликими порціями. За принципом "не з'їм, лише понадкушую".
Коментарі