понеділок, 23 грудня 2013 07:30

Від грибів у роті металевий смак

Черкащанин 66-річний Василь Пащенко відчув металевий присмак у роті, болі в шлунку. Минуло, коли відмовився від грибів.

— Все життя з дружиною, дітьми й онуками збираємо гриби, — розповідає. — Восени за день маємо по 10 відер опеньків. Смажимо, солимо на зиму. Мариновані жінка подає до картоплі. Й нічого не боліло. А це поїв грибів, і три дні в роті кисло, важко в животі.

Травник порадив перейти на каші з кислим молоком та пити настоянки трав.

— Місяць попив чай із безсмертника, — говорить Василь Пащенко. — Морожені й солоні гриби роздали знайомим, маринованих у банках трохи лишили для гостей. Мабуть, то було таке отруєння.

Металевий присмак у роті означає збої печінки, каже черкаський терапевт 73-річна Марія Василенко.

— Гриби — важкий продукт, бо навантажує підшлункову й печінку. Якщо їсти потроху, то корисні, бо їхня клітковина виводить холестерин і токсини. Боюся отруїтися, тому купую печериці в магазинах. Краще важку їжу — гриби, копченості, жирне м'ясо — вживати вдень.

Не радить гриби дітям до 14 років, бо організм їх не перетравлює.

— Нашкодити печінці можна іншими стравами, коли їсти забагато. Лікувала чоловіка, який теж мав присмак металу в роті. Мало не щодня їв копчені оселедці.

Зараз ви читаєте новину «Від грибів у роті металевий смак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути