понеділок, 08 січня 2018 07:06

На день достатньо 100 грамів м'яса

— Здорове харчування — не обов'язково дороге задоволення. Продукти, які дають життєво необхідні поживні речовини, доступні кожному. Головне — харчуватися максимально різноманітно, — розповідає столичний дієтолог із 23-річним стажем Галина Незговорова.

За останніми даними Всесвітнього конгресу з дієтології, щодня треба їсти хоча б чотири види свіжих фруктів та овочів. Також — одну-дві порції будь-якої каші: пшоняної, гречаної чи вівсяної. Це збереже організм здоровим довгі роки, каже лікар.

— Організму необхідні бобові. Це один із найбільш поживних рослинних білків. Обов'язково в раціоні повинна бути зелень. Її можна вирощувати навіть удома на підвіконні круглий рік. Якщо їсте хліб, обирайте цільнозерновий. Обмежте вживання дріжджового. Не забувайте про горіхи. Якщо купуєте в невідомого виробника, перед споживанням краще потримати їх у гарячій духовці. Так їх "знешкодите". Горіхи — гарний варіант замість солодощів, — говорить Галина Незговорова.

Рослинних олій людина має в день вживати не менше трьох десертних ложок. Споживання солі слід обмежувати. Її варто брати йодовану: в нашому регіоні йоду не вистачає.

— Із білкових продуктів — обов'язково одне яйце на день. Жовток має бути рідким: лише тоді принесе користь. На день достатньо 100 грамів якісного м'яса. Найкраще — не свинина чи яловичина, а курка або кролик. Має бути риба нежирних сортів. І кисломолочні продукти, — додає ­дієтолог.

Якщо купуєте йогурт, дивіться, щоб не мав так званих натуральних фруктів. За ними маскуються хімічні добавки.

— Краще пити молоко. Воно містить багато корисних речовин. І кальцій, і фосфор, і калій, і магній. А ще — амінокислоти та мікронутрієнти. Білки, жири і вуглеводи, які є в молоці, дуже добре засвоюються, — пояснює лікар.

Зараз ви читаєте новину «На день достатньо 100 грамів м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути