понеділок, 11 грудня 2017 05:05

2018 року запровадять електронний рецепт

— Після звільнення з роботи в мене почалася депресія. Лікувати її немає за що. Чула, що в МОЗ хочуть розширити список доступних ліків. Але не знаю, це правда чи пусті обіцянки, — говорить киянка Ніна Гудзь, 47 років.

— Навесні 2017-го в Україні стартувала державна програма "Доступні ліки". Ця програма стосувалася людей із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом II типу та бронхіальною астмою. Плануємо включити у неї пацієнтів із депресіями, хронічними захворюваннями шлунка та кишечника й вагітних, — розповідає заступник міністра охорони здоров'я 54-річний Роман Ілик. — Депресії — серед 10 основних причин інвалідності, які викликані психічними розладами. До 2030 року депресія стане третьою за поширеністю хворобою у світі.

Із 2018-го планують запровадити електронний рецепт.

— Виписка лікарем рецепта в електрон­ному вигляді дозволить пацієнту отримувати препарат не лише в тому місці, де він прописаний, а в будь-якому іншому населеному пункті. Аптеки зможуть подавати електронні звіти для одержання коштів із бюджету.

Зараз ви читаєте новину «2018 року запровадять електронний рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути