вівторок, 10 листопада 2009 18:33

Давній рецепт врятує від вірусів

  Тепле молоко з медом і ложкою бальзаму ”Давній рецепт” або ”Цілющий” допоможе при перших симптомах кашлю
Тепле молоко з медом і ложкою бальзаму ”Давній рецепт” або ”Цілющий” допоможе при перших симптомах кашлю

Час із середини осені та до початку зимового похолодання — найнебезпечніший період атаки на здоров"я людини сезонних респіраторно-вірусних захворювань. Послаблений міжсезонням імунітет — легка та приваблива здобич не тільки для серйозних вірусів, але й для будь-якої, навіть найледачішої вірусної інфекції. Як урятувати своє здоров"я і життя, розповідає Олександр Мироненко, доцент Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика.


"Ворота" — на ключ

— Протягом критичного періоду в щоденний графік слід включити декілька елементарних процедур для носа та ротової порожнини, які блокують розповсюдження вірусу. Попередить рух інфекції звичайне полоскання теплою солоною водою двічі на день. Окрім того, щоб відсікти їй подальший шлях, необхідно частіше, ніж звичайно, мити руки. Джерело вірусу може перебувати на руках, якими протягом дня торкалися різноманітних предметів на вулиці, у місцях загального користування та в транспорті. Робочі та житлові приміщення необхідно регулярно провітрювати та освітлювати кварц-лампами.


Рецепт здоров"я

Узяти до уваги традиційні природні засоби для профілактики та зцілення пропонують імунологи. Предки чудово обходилися без штучних хімічних препаратів, корисних, але екзотичних для нашої кліматичної зони лимонів, апельсинів. Сучасні ліки, окрім того, що вдаряють по гаманцю, ще й нерідко "одне лікують, інше травмують". Такий традиційний український продукт, як часник, потрібно обов"язково додавати до раціону харчування під час епідемії. Також його можна нарізати тонкими смужками та залишати для дезінфекції повітря в кімнаті. Але головний щит від хвороб — це цілющі трави, що ростуть на українських землях — невичерпне джерело здоров"я та бадьорості. Кожна травка може допомогти, покращити роботу окремого органа. Приготовані за старовинною рецептурою настоянки з букету трав зміцнюють увесь організм, посилюють імунітет. У правильному співвідношенні вони зібрані в бальзамах "Давній рецепт" і "Цілющий".

— Трави — натуральне джерело здоров"я, рецепти їх вживання йдуть паралельно з історією нашого народу. Основою класичного лікувального бальзаму є трав"яна витяжка, ефірні олії, мед, натуральний яблучний сік та якісний коньяк. Як правило, зібрання трав цілющих бальзамів складають від 15 до 20 рослин, при цьому кожна з них має свою унікальну силу. Важко переоцінити їх внесок у здоров"я.

"Давній рецепт: ароматна кропива" — своєрідний природний полівітамінний концентрат, наділений кровоспинною, ранозагоювальною, стимулювальною, загальнозміцнювальною діями. Вербена відома протизапальною, антисептичною, знеболювальною, протисудомною, заспокійливою властивостями. Полин знімає майже всі запальні процеси! А шипшина — це справжній акумулятор здоров"я: вітаміну С у ній більше, ніж у лимоні та смородині!


Тост за імунітет

Під час сезонного загострення респіраторно-вірусних інфекцій спеціалісти наполегливо рекомендують вживати як можна більше рідини. На одну чашку чаю чи кави достатньо однієї ложки бальзаму. Такий цілющий букет, оксамитовий аромат і пікантний смак "Давнього рецепта" зроблять вишуканим будь-який напій.

Навіть у склянку з водою слід додати дві столові ложки бальзаму. Збагачений ним узвар із сухофруктами і шипшиною, щойно віджатий цитрусовий сік — найкраща профілактика від хвороб. Причому стояти в черзі в аптеці не потрібно: бальзами є у вільному продажу в продуктових магазинах. При перших симптомах кашлю допоможе тепле молоко з медом і ложкою бальзаму "Давній рецепт" або "Цілющий".

Вживання великої кількості рідини змиває віруси з глотки далі у шлунок, де вони не вміють розмножуватися та виживати. Не слід забувати про те, що безпосередньо слизова оболонка носоглотки — це вхідні ворота для інфекції в організм людини. Після інфікування вірусам необхідно близько двох-трьох днів для розмноження в організмі.

Рекомендації лікарів можуть бути різними, але збігаються в одному: профілактика захворювання завжди простіша і дешевша, ніж лікування.

Зараз ви читаєте новину «Давній рецепт врятує від вірусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути