понеділок, 23 квітня 2018 05:11

Роботи безболісно відновлюють суглоби

Автор: WWW.MEDNEAN.COM
  Персонал медичного центру "Меднеан" готує апарат для процедури відновлення руху гомілковостопу. Клініка закупила п’ять роботів німецького виробництва
Персонал медичного центру "Меднеан" готує апарат для процедури відновлення руху гомілковостопу. Клініка закупила п’ять роботів німецького виробництва

— Однією із основних причин втрати працездатності й інвалідності є захворювання суглобів. Вони розвиваються майже у третини населення, якщо не більше, — розповідає невролог Андрій Нечай. Працює директором медичного центру "Меднеан". — Зараз ці хвороби — проблема не тільки людей похилого віку, а й молодих. Особливо травми, після яких реабілітація може тривати місяцями. При цьому відсутність рухової активності м'язів і суглобів загрожує серйозними ускладненнями аж до інвалідності.

Щоб максимально розроб­ляти суглоб, клініка закупила п'ять роботів німецького виробництва.

— Про роботів дізнався в реа­білітаційному центрі за кордоном. Там буваю по обміну досвіду. Часто їжджу в Польщу, Чехію, Словаччину й Іспанію. У клініці впроваджуємо світові стандарти.

Обладнання нескладне в користуванні. Потрібно правильно зафіксувати людину, дати навантаження та виставити кути. Ці приклади розроблені для кожного виду суглобу, адже всі вони виконують різну функцію — кульшовий, плечовий, зап'ясток, кисть, колінний і гомілковостоп. Не можна для всіх суглобів використовувати один прилад.

Заняття на пристрої безболісні, оскільки навколосуглобові м'язи позбавлені активних скорочень. Потрібно помістити хвору ногу в поглиб­лення і встановити на пульті режим. У ході сеансу колінний суглоб здійснюватиме ритмічні пасивні рухи. Це допомагає відновити його рухливість, зменшити набряк, поліпшити кровообіг, усунути біль.

— Так пошкоджена зона відчуває набагато менше навантаження та болю, ніж при лікувальній фізкультурі. Деякі пристрої фіксують людину в лежачому положенні, а деякі — в сидячому. Наприклад, для кульшового, колінного та гомілковостопу вправи можна робити тільки лежачи. Решта суглобів — сидячи.

Нове обладнання відновлює рухову активність м'язів і суглобів шляхом дозованого розтягування тканин. Застосовується для відновлення рухливості суглобів, для запобігання ускладнень, пов'язаних із тривалою нерухомістю, для розробки колінного суглоба після травм. Апарати призначені не тільки для дорослих пацієнтів, але і для дітей від 6 років.

— Роботи потрібні для лікування чотирьох категорій людей. Перша — з хронічними захворюваннями суглобів і з деформуючими артрозами, при яких хоч трохи збережений рух у суглобі. Друга група — люди, які перенесли спинномозкові травми, у яких втрачаються функції суглобів або через малорухливість вони виконують свою роботу не на повну силу. До третьої групи належать пацієнти, які перенесли інсульт головного чи спинного мозку. Особливістю роботи з такими людьми є те, що в них спочатку голковколюванням відновлю­ємо правильне скорочення м'язів. Потім призначаємо процедури з роботами.

Четверта категорія людей є умовно здоровою, але вони перенесли переломи, вивихи і травми суглобів або різних ділянок тіла. Після будь-якої операції чи накладання гіпсу потрібна реабілітація.

— Якщо після зняття гіпсу не відновлювати роботу суглобу, його рухливість може бути обмежена до кінця життя.

Уперше процедура триває 20 хв. Далі 30–40 хв. Протипоказань для цих пристроїв немає. Хіба що, коли під час онкопроцесу метастази перейшли на сам суглоб.

Андрій Нечай лікує хвороби хребта й опорно-рухового апарату. Майже 15 років використовує власну методику.

Центр "Меднеан" працює за п'ятьма напрямками. Вертебрологія — хвороби хребта, лікування та реабілітація опорно-рухового апарату й суглобів, спортивна реабілітація. Основа лікування в центрі "Меднеан" — мануальна терапія. Також є розвинута система фізіотерапевтичних процедур. Високочастотні лазери, які сприяють відновленню структури хрящів. Кінезотерапія, що діє на глибокі м'язи. За допомогою вправ або масажу спеціаліста змушує організм працювати.

Центр "Меднеан" розташований у Чернівцях на вул. Прип'ятська, 6а. Тел.: 0(96) 923 25 33, 0(98) 394 97 43, 0(372) 567 100.

Email: [email protected]

Зараз ви читаєте новину «Роботи безболісно відновлюють суглоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути