вівторок, 12 листопада 2019 00:05

При позивах до блювоти жують зелений чай

— Із застоями жовчі мучуся вже давно, а тепер ще й блювота приєдналася, — каже Галина Кононенко, 42 роки, із села Болгарка Врадіївського району Миколаївської області. — В лікарні знайшли камені в жовчному міхурі. Через них жовч потрапляє в шлунок. Це й викликало блювоту.

Міхур — контейнер із концентрованою жовчю. Вона допомагає перетравлювати їжу і засвоювати жири. Коли запалюється, виникають блювота, відрижка, гіркота в роті.

— За таких симптомів треба часто їсти. Але малими порціями. А ще пити не менше двох літрів води. Інакше жовч кристалізується у протоках печінки і утворюються камені, — розповідає столичний хірург 40-річний Борис Ревуцький. — Коли камінь зрушить із місця і ­перекриє жовчний прохід, доведеться оперувати. Поки на це ще не зважилися, можна при настанні блювотних позивів пити імбирний чай.

Заливає склянкою окропу 1 ч. л. тертого імбиру. Настоює 10 хв. Проціджує і додає 1 ч. л. меду. Можна ковтнути розсолу від солоної капусти. Або пожувати листя зеленого чаю.

Зараз ви читаєте новину «При позивах до блювоти жують зелений чай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути