Частина японців відмовилася від цукру. Замість нього їдять мед. Так вони турбуються про здоров"я. Українці теж знають, що мед корисний. Пасічник із Хмельниччини Микола Іщук для лікування використовує травневий, гречаний і соняшниковий. Про цілющі властивості інших видів меду можна прочитати на сайті "Бджільництво в Україні".
Травневий мед з"являється першим. Він блідий із зеленим відтінком. Його застосовують при недугах печінки, атеросклерозі, як заспокійливий засіб при нервових захворюваннях та безсонні.
Акацієвий — так званий легкий мед. На вигляд прозорий, а коли кристалізується — білий. Його радять їсти від безсоння, хвороб нирок, травної системи та для зміцнення організму.
Липовий — один із найякісніших сортів меду. Колір від білого до блідо-жовтого.
Містить багато протимікробних речовин, тому застосовується як протизапальний та відхаркувальний засіб. Рекомендують при хворобах шкіри, недугах органів дихання, печінки та нирок.
Соняшниковий — світло-бурштиновий. Він містить найбільше глюкози, яка легко засвоюється організмом. Такий мед треба вживати дітям, літнім людям та сердечникам.
Різнотрав"я — мед зібраний бджолами на полях. Його склад залежить від місця пасіки, але традиційно там є конюшина, осот, валеріана, васильки, іван-чай. Колір такого меду світло-жовтий. Через набір трав його рекомендують для лікування недуг легень, серця, травної і нервової системи.
Гречаний — найтерпкіший мед. Темно-червоний або коричневий. Ним лікують недуги крові, нервової системи та зміцнюють організм. Дівчатам для рум"янцю на щоках радять протягом місяця з"їдати його по ложці.
Коментарі
1