середа, 22 серпня 2007 16:51

Соняшниковий мед прописують сердечникам

Частина японців відмовилася від цукру. Замість нього їдять мед. Так вони турбуються про здоров"я. Українці теж знають, що мед корисний. Пасічник із Хмельниччини Микола Іщук для лікування використовує травневий, гречаний і соняшниковий. Про цілющі властивості інших видів меду можна прочитати на сайті "Бджільництво в Україні".

Травневий мед з"являється першим. Він блідий із зеленим відтінком. Його застосовують при недугах печінки, атеросклерозі, як заспокійливий засіб при нервових захворюваннях та безсонні.

Акацієвий — так званий легкий мед. На вигляд прозорий, а коли кристалізується — білий. Його радять їсти від безсоння, хвороб нирок, травної системи та для зміцнення організму.

Липовий — один із найякісніших сортів меду. Колір від білого до блідо-жовтого.

Містить багато протимікробних речовин, тому застосовується як протизапальний та відхаркувальний засіб. Рекомендують при хворобах шкіри, недугах органів дихання, печінки та нирок.

Соняшниковий — світло-бурштиновий. Він містить найбільше глюкози, яка легко засвоюється організмом. Такий мед треба вживати дітям, літнім людям та сердечникам.

Різнотрав"я — мед зібраний бджолами на полях. Його склад залежить від місця пасіки, але традиційно там є конюшина, осот, валеріана, васильки, іван-чай. Колір такого меду світло-жовтий. Через набір трав його рекомендують для лікування недуг легень, серця, травної і нервової системи.

Гречаний — найтерпкіший мед. Темно-червоний або коричневий. Ним лікують недуги крові, нервової системи та зміцнюють організм. Дівчатам для рум"янцю на щоках радять протягом місяця з"їдати його по ложці.

Зараз ви читаєте новину «Соняшниковий мед прописують сердечникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути