— Моя шкіра здається мені сіруватою і засмага, на мою прикрість, тримається лише з місяць, зітхає киянка Інга Юрченко, 32 роки. — Аби підтримувати колір обличчя, постійно роблю маски з морквою. Улітку — сухі, взимку— жирні.
Для літньої маски Інга тре на найдрібнішу тертку соковиту морквину й одразу накладає на обличчя.
— Морквяну кашку добряче притискаю руками до шкіри, лягаю на диван і тримаю з півгодини. Далі змиваю моркву холодною водою.
Каже, таку маску робить раз на тиждень. Шкіра стає пружною і набуває рівного приємного жовтуватого кольору.
— Чергую її з іншою морквяною маскою, — каже Юрченко. — У терту моркву додаю яєчний жовток і трішки крохмалю. Наношу на обличчя і за 20 хвилин змиваю теплою водою. Роблю раз на тиждень.
Узимку в маски з морквою Інга додає оливкову олію, вершки або сметану.
— Готую її як і попередню, тільки додаю столову ложку вершків чи жирної сметани. Але найкраще змішати з оливковою олією.
Зауважує, що для еластичності шкіри обличчя морквяну кашку змішує з медом і соком із часнику.
— Тримаю її 15 хвилин, бо більше не витримую. Змиваю теплою водою і швиденько змащую шкіру кремом.
Коментарі