Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 18:28

Масаж із медом очищає організм від шлаків

Автор: фото: Олена ДЗІК
  Лікар-ортопед Іван Скульський накладає мед на спину тернополянина Михайла Лушнея. Чоловік прийшов на масаж утретє. На шкірі видно сліди від банок, які масажист ставив, щоб зняти запальний процес у м’язах. Михайло Степанович сильно застудив праву руку й не
Лікар-ортопед Іван Скульський накладає мед на спину тернополянина Михайла Лушнея. Чоловік прийшов на масаж утретє. На шкірі видно сліди від банок, які масажист ставив, щоб зняти запальний процес у м’язах. Михайло Степанович сильно застудив праву руку й не

Ортопед Іван Скульський, 49 років, другий рік практикує медовий масаж у Тернополі. Раніше працював у приватній клініці під Варшавою. Лікар приймає у будні дні з 6.00 до 20.00 у каплиці Свято-Троїцького духовного центру на просп. Злуки.

— Після того масажу здається, якби хто до рук дав крила, то я літав би. Сильно прогріває. Це третій сеанс, а вже набагато легше, — розповідає тернополянин 73-річний Вадим Бойко. Чоловік ходить повільно, спирається на паличку. — Мав вісім переломів скелета. В юності під час навчань стрибав із бетеера на ходу. Невдало приземлився на п"ятки і струсив сильно хребет. Потім ще з парашутом стрибав. Колись того не відчував, а тепер болить. Рюкзак не можу носити за спиною, як вище попереку — тягне назад.

Лікар спершу вправляє вивихи у хребті. Потім накладає на спину дві-три ложки теплого свіжого меду і активним поплескуванням втирає його у шкіру. За кілька хвилин спина пацієнта стає червоною, мед перетворюється на грудочки.

— Так я пропускаю усередину тіла вітаміни, а назовні з пор виходять шлаки. Мед густішає, робиться маленькими кульками. Так із організму виходять шкідливі речовини. Спочатку це болить, але через кілька сеансів неприємне відчуття минає, — пояснює масажист. Потім витирає намащену шкіру вологим рушником і продовжує масажувати. — То глибоке очищення. Не тільки шкіра стає пружною. Через активні точки масаж із медом впливає на всі органи. І тиск підвищений нормалізується, і пісок виходить. У моїй практиці був випадок, коли після 12 масажів у хлопця розсмокталася кіста в нирках. Не має значення, який мед брати. І гречаний, і квітковий корисні. Головне, щоб був свіжий, незацукрований, зібраний у чистій зоні.

Через активні точки мед впливає на всі органи

Якось на пасіці у знайомих Скульський м"яв у руці шматочок бджолиного воску. Побачив, що грудка змінює колір. Якраз тоді порізався, то надто пекло. А наступного дня рана зажила. Відтоді вже 20 років використовує мед у своїй практиці. Каже, це добре розслабляє і допомагає при остеохондрозі, радикуліті, болях у суглобах,  порушеннях сну, целюліті, стресах і мігренях.

— Мені у попереку сильно боліло. Ще наприкінці вересня підняв мішок із картоплею. Відтоді мучився. Три тижні у лікарні лежав. Там сказали, що защемило сідничний нерв у правій нозі. Кололи антибіотики, але нічого не допомагало, — згадує 55-річний Володимир Млиновський із села Великий Глибочок Тернопільського району. — 27 грудня попав сюди на масаж. Каждий день приїжджаю, уже десятий раз тут. Та то небо і земля. У селі дивуються, як то я виздоровів. А я всім кажу сюди їхати.

Орендувати приміщення каплиці Іванові Йосиповичу запропонували священики після того, як він вправив їм хребти. Лікар перед кожним масажем просить у Бога благословення й помочі. Має освячену воду. Частину зароблених грошей віддає на будівництво сусідньої православної церкви.

— До мене і немовлят із родовими вивихами приносять, і 90-річні бабці приходять, — Скульський на хвилину ставить дві півлітрові банки на плече 65-річному Михайлові Лушнею. Пацієнт застудив праву руку і не міг її піднімати. Після меду і банок починає нею рухати. — Наші люди не пильнують здоров"я. Приходять із задавненими хворобами. Тільки трохи полегшає — знову до тяжкої роботи беруться. А потім треба усе лікування з початку починати.

На релігійні свята ортопед не працює. Щовихідних їде у місто Золочів Львівської області. Там живе його сім"я. Дружина Марія, 46 років, — домогосподарка. Старший син Володимир, 23 роки — студент Львівського медичного інституту, на рік молодший Андрій — священик, а Роман навчається у 8-му класі.

Сеанс лікаря коштує 20 грн. Їх кількість залежить від складності захворювання. З Іваном Скульським можна зв"язатися за тел.: 8 067 937 91 32.

Зараз ви читаєте новину «Масаж із медом очищає організм від шлаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути