— При гастриті допоможе відвар з ромашки, — розповідає Юрій Мостовий, 38 років, столичний гастроентеролог. — Вона містить бісаболол. Ця речовина відновлює та зміцнює слизову. Підсилює її роботу й полин, гіркота якого стимулює виділення шлункового соку. Тоді поступово біль стихає.
Змішує по 1 ч. л. квітів ромашки, трави деревію, м'яти перцевої, полину гіркого та шавлії. Відміряє 2 ч. л. трав'яного збору й заливає склянкою кип'яченої води. Ставить на водяну баню на 15 хв. Знімає з плити, накриває кришкою і настоює годину. Проціджує напій. Радить пити за півгодини до їди три рази на день.
— Якщо під рукою немає ромашки, візьміть насіння льону. Його відвар обволікає слизову оболонку шлунка і знімає запалення.
Проварює 1 ст. л. насіння в 400 мл води 5 хв. Потім настоює 2 год., проціджує. Приймають по 1 ст. л. відвару через 2–3 год. Зняти запалення допомагає і липовий чай.
Коментарі