Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2019 06:25

Липовий чай заспокоює гастрит

— При гастриті допоможе відвар з ромашки, — розповідає Юрій Мостовий, 38 років, столичний гастро­ентеролог. — Вона містить бісаболол. Ця речовина відновлює та зміцнює слизову. Підсилює її роботу й полин, гіркота якого стимулює виділення шлункового соку. Тоді поступово біль стихає.

Змішує по 1 ч. л. квітів ромашки, трави деревію, м'яти перцевої, полину гіркого та шавлії. Відміряє 2 ч. л. трав'яного збору й заливає склянкою кип'яченої води. Ставить на водяну баню на 15 хв. Знімає з плити, накриває кришкою і настоює годину. Проціджує напій. Радить пити за півгодини до їди три рази на день.

— Якщо під рукою немає ромашки, візьміть насіння льону. Його відвар обволікає слизову оболонку шлунка і знімає запалення.

Проварює 1 ст. л. насіння в 400 мл води 5 хв. Потім на­стоює 2 год., проціджує. Приймають по 1 ст. л. відвару через 2–3 год. Зняти запалення допомагає і липовий чай.

Зараз ви читаєте новину «Липовий чай заспокоює гастрит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути