Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2011 00:45

Хворий шлунок провокує ячмінь

Автор: фото з сайта www.tedmontgomery.com
  Гнійне запалення на повіці виникає через стафілококову інфекцію. Лікують антисептичними розчинами, на сльозову залозу колють антибіотики
Гнійне запалення на повіці виникає через стафілококову інфекцію. Лікують антисептичними розчинами, на сльозову залозу колють антибіотики

— Уранці прокинулася, праве око не можу відкрити. Таке враження, ніби хтось придавив повіку. Подивилася у дзеркало, а верхня припухла, як водою налита. Думала, просто напилася багато води на ніч. Знайома сказала, що то ячмінь. В маршрутках повідкривані люки й вікна, може, продуло, — розповідає полтавка Яніна Печінко, 28 років.

Гомеопат призначила їй таблетки. Набряк минув. Але у вересні права повіка знову почала припухати.

— Очі стали втомлюватися — пекли, різали, боліла голова. На повіці утворилася ґуля з квасолину. Дерматолог сказала, що в мене знову ячмінь. Він загострився через зміну погоди й ослаблений імунітет. Вколола мені якісь уколи. Після них з повіки почав витікати гній.

Столичний дерматолог Кузьма Хобзей, 28 років, пояснює, що ячмінь — це гнійне запалення волосяного фолікула вії.

— Недугу найчастіше провокує стафілокок. Ячмінь виникає через тимчасове зниження імунітету. Найчастіше буває у перехідні періоди — весною та восени. Протяг чи переохолодження порушує стійкість організму до інфекції.

Недугу провокують хронічні хвороби, захворювання шлунково-кишкового тракту, глисти. Часто ячмені вискакують у хворих на цукровий діабет.

— Ячмінь лікують мазями з антибіотиком, підсушуючими засобами, промивають антисептичними розчинами, відварами трав. Найкраще допомагає ромашка. Якщо хвороба надто запущена, ще й підвищилася температура, на слізну залозу колють антибіотики через ризик поширення інфекції.

Бактерія живе на шкірі, викликає періодичні загострення. Лікування повинен призначати дерматолог чи окуліст.

Гнійник не можна видавлювати, бо тоді буде запалення не тільки волосяної цибулини вії, а й усієї повіки. Видавлювання може призвести до поширення інфекції, спровокувати гнійний менінгіт. Це запалення оболонки мозку. Якщо хворобу запустити, ячмінь може затвердіти. Тоді його вирізають.

Зараз ви читаєте новину «Хворий шлунок провокує ячмінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути