вівторок, 19 червня 2018 05:45

Хлопцю з викривленням спини гроші збирало телебачення

 

— Чому українці так не люблять дітей, спитав у мене іспанський професор Норберто Вентура. Він приїздив до нас робити операції з лікування сколіозу, — розповідає Ігор Курілець, директор Міжнародного центру нейрохірургії.

— Оперували з ним Романа з Дніпропетровщини. Йому 14 років, а викривлення хребта вже 120 градусів. Крім того, у нього викривлена нога. Може ­пересуватися тільки на одній. Моторошно дивитися, як він на ній скаче. В Україні ніхто не хотів братися за дитину. Бо це явна інвалідність. До того ж — родина бідна. Багатодітна, мають п'ятеро дітей. Гроші на лікування Роману збирали українці за сприяння центрального теле­каналу.

Операцію в Стрию Львівської області спільно робили Ігор Курілець і Норберто Вентура. Він провідний хірург Іспанії, який лікує сколіоз. Працює в госпіталі Сант Жуан де Деу в Барселоні. З Міжнародним центром нейрохірургії професор співпрацює з 2007 року.

— Ми вирівняли хребет хлопця майже до нуля. Це рідко буває за таких сколіозів. Укріпили металевою конструк­цією з титанових гвинтів і пластин. Вентура показав нову техніку — остеотомію, пересічення кісток. Спину заново "зібрали" й укріпили імплантатами — металевою конструкцією. Після операції пообіцяв — приїде знову в Україну й вирівняє Роману ногу. А мені сказав дослівно так: "Чому ви в Україні не любите дітей, чому не лікуєте?". Такі речі за кордоном не проходять. Там всі діти під захистом держави.

Сколіоз оперують за викривлення хребта 40–60 градусів. В усьому світі це роблять у 14–16 років.

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії відбуваються за живою чергою.

Центральна ­клініка:

м. Київ, вул. Липська, 11, тел. 0(44) 592 68 78;

м. Кременчук, лікарня "Нафтохімік",

вул. Свіштовська, 3,

тел. 0(99) 309 20 21;

м. Стрий, вул. Ольги Басараб, 15, тел. 0(67) 891 00 00.

Зараз ви читаєте новину «Хлопцю з викривленням спини гроші збирало телебачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути