— Поїхала з 6-річним сином до батьків у село. Малий Дімка ввечері розкашлявся — без упину бухикав. Ліків у село не взяли, — розповідає 31-річна Інна Мирошниченко з Полтави. — Уже думала когось із сусідів просити, щоб до Полтави вночі одвіз. А мама каже: "Почекай, зроблю компрес із картоплі. Тебе малою тільки так спасала". На компрес потрібно зварити дві-три середні картоплини. Не чистити. Готову бульбу розтовкти зі шкуркою, додати по столовій ложці гірчиці, меду, олії та чайну ложку козиного лою. Усе ще раз перетовкти, загорнути в марлю і прикласти до грудей.
— Картопля в "мундирах", коли вариться, не втрачає багато крохмалю. Тому довше зберігає тепло. Гірчиця стимулює приплив крові. Щоб не попекла тіло, додають соняшникову олію. Мед у компресі розчиняється. Через марлю впитується в тіло. Картопляний компрес — це глибоке внутрішнє прогрівання. За дією подібне до електрофорезу. Тільки тримати його потрібно не більш як 30 хвилин, доки теплий. Син спочатку пищав, а за кілька хвилин заспокоївся. Кашель зменшився, малий навіть заснув. Уранці почав відкашлювати. Лікарка послухала сина, каже, картопляний компрес — дідівський метод, але дієвий і без хімії.














Коментарі