— У холодну пору організму не вистачає вітамінів. Обличчя здається блідим. Аби був легкий рум'янець, роблю морквяну маску або із калиною, — каже Любов Іщук, 34 роки, із міста Зіньків Полтавської області.
Натирає дві середні морквини на дрібній тертці. Змішує з яєчним жовтком і наносить на шкіру обличчя. Через 15 хв. змиває теплою водою.
— Це підходить для сухої шкіри. Для нормальної краще взяти поєднання яєчного білка та двох столових ложок соку калини.
Для картопляної маски варить нечищену картоплину. Знімає шкірку й розминає виделкою із 2 ст. л. гарячого молока та яєчним жовтком. Маску наносить на обличчя, накриває рушником на 15 хв. Вмивається теплою водою.
— Люблю маску з кориці за її аромат. Навіть коли змиваю, обличчя ще довго пахне прянощами. Ця спеція тонізує шкіру, але її треба розвести з чимось кисломолочним.
Змішує 1 ч. л. кориці з 4 ст. л. кефіру чи сироватки. Тримає маску 15 хв. і змиває теплою водою.
Коментарі