четвер, 14 лютого 2008 19:13

Часті ячмені виникають при гастриті

Запалення сального мішка повіки або волосяного мішечка вій називають ячменем. Воно схоже на великий прищ, який медики радять вигрівати, але не видавлювати.

— Ячмінь — це закупорка залози та інфекція,  — пояснює Оксана Солдатенко, 44 роки, офтальмолог приватної клініки "Ліоконт". — Щоб зняти запалення, треба відновити роботу залози. Пацієнтам раджу обезжирювати ячмінь. Обережно протирати горілкою шкіру між ячменем та повікою. Спиртом не варто, бо може бути опік.

Окулісти радять дезінфікувати запалення розчином сульфацилу натрію. Він продається у аптеці. Або змащувати ячмінь довкола набряку тетрацикліновою маззю для очей. Можна застосувати народні методи — прогрівати мішечком із сіллю чи крупами, робити примочки з теплого сирого молока.

— Одиничні ячмені виникають через інфекцію. Можна брудними руками торкнутися ока — і на ранок буде набряк, — каже Оксана Анатоліївна. — Якщо ж вони виникають часто, треба перевірити обмін речовин та шлунково-кишкову систему. Часті ячмені бувають у хронічних хворих з гастритами та дуоденітами.

Зараз ви читаєте новину «Часті ячмені виникають при гастриті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути