понеділок, 11 квітня 2016 00:50

Адамовим яблуком лікують артрит

Автор: ФОТО З САЙТА www.womanjournal.ru
  Ада­мове яблуко зовні нагадує апельсин. Шкірка — зелена, злегка зморшкувата. Цю рослину ще називають китайським апельсином
Ада­мове яблуко зовні нагадує апельсин. Шкірка — зелена, злегка зморшкувата. Цю рослину ще називають китайським апельсином

— На смак адамове яблуко гірке й недобре, але дуже помічне, — каже 63-річний Юрій Кіт із Вінниці. — Колись помогло мені, тепер пропоную іншим. Років п'ять тому стали боліти ноги. І не в суглобах, а прямо-таки по всій довжині. Пішов до врачів, то вони радикуліт знайшли, артрит. Мені знайома ­порадила пити адамову настоянку.

Плід адамового яблука подібний до зеленого апельсина зі зморщеною шкіркою. Його можна придбати в аптеках або на ринку у відділі лікарських трав. Коштує 25–30 грн.

— Для лікування треба приготувати спиртову настоянку й приймати її щодня протягом року. Яблуко ріжу на дольки, закладаю в банку доверху, заливаю 50-градусним спиртом. Даю настоятися 10 днів. Сік у яблука білий, а настойка буде яскраво-оранжева, як фруктовий чай.

Вживають її краплями, методом нарощування. Першого тижня — раз на день по три краплі перед їдою. Другого тижня — двічі на день. Третього — тричі. Потім щотижня в один із прийомів додають одну краплю. Тоді п'ють 10 крапель на день.

30-го тижня збільшують до 30 крапель тричі на день. Така доза оптимальна для людей 30 років і старших. Для молодших крапель стільки, скільки років.

Радить сирим соком лікувати шкірні хвороби — екземи, дерматити.

— Дрібно ріжу яблуко, віджимаю сік вручну через капрон. Потім додаю горілку — 20 відсотків від соку. За кілька днів, коли настій розшарується, сік обережно вичерпую. Все зберігаю в холодильнику. Рідину слід пити по 20 крапель тричі на день при онкозахворюваннях. Можна лікувати гіпертонію, слабкі капіляри.

Лікарі застерігають, що адамове яблуко ­отруйне.

— Я не раз чув від пацієнтів, що вони сік адамового яблука капають у вуха, очі, випивають по столовій ложці. Так робити не можна, — каже лікар-терапевт вінницької лікарні №6 38-річний Сергій Мельник. — Сік адамового яблука можна починати пити поступово, по 1–2 краплі, й доводити до столової ложки. Більше вживати не варто. Вагітним його заборонено використовувати, навіть на шкіру. Це може зашкодити дитині.

Зараз ви читаєте новину «Адамовим яблуком лікують артрит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути