пʼятниця, 21 жовтня 2011 11:55

З батьками коханої краще знайомитися на вихідних

З батьками коханої краще знайомитися на вихідних

"Дівчина тягне мене знайомитися зі своїми батьками, - ділиться у листі на редакційну скриньку киянин Олексій, 20 років. – Але я відчуваю, що ще не готовий до цього. Ми зустрічаємося тільки два місяці. Боюся, що після знайомства вони почнуть натякати на заручини і шлюб. Я до цього поки не готовий. Жодного разу не знайомився ні з чиїми батьками. Не знаю, як до цього готуватися".

Досвідом знайомства з батьками дівчини ділиться студент університету Шевченка Віктор Ніколайчук, 24 роки.

"Я з батьками своєї дівчини Каті познайомився через три місяці наших стосунків. Катя запросила мене до них на Великдень. Я тоді збігав постригся, купив нову сорочку, бо до того носив широкі джинси і футболки, збрив бороду, яку відрощував місяць. Приніс два букети – один Каті, інший – Ользі Василівні. Батькові взяв пляшку дорогого віскі. Посиділи ми тоді години зо три. Я спочатку трохи нервував, потім знайшов з ними спільну мову. Говорили про подорожі, про бізнес, про Катю. Після того її батьки стали мені вітання передавати. Буваю у них вдома не часто, але мама мене уже полюбила".

Рекомендації щодо першого знайомства з батьками беремо у столичного психолога Володимира Клімчука.

"Першу зустріч з батьками коханої краще запланувати на якесь свято або вихідні. Щоб ви не виглядали втомленими після робочого дня. Та й для батьків налаштуватися на прийом після роботи буде непросто. Не нав'язуйтеся на знайомство самі. Краще, коли дівчина сама запросить вас у гості. Якщо напрошуватиметесь ви, це кохана може розцінити як натяк на одруження чи заручини".

Дає 5 порад, як сподобатися батькам дівчини.

  1. Краще звісно, якщо знайомство з батьками буде випадковим, а не спланованим. Вдало це робити на якомусь святкуванні – тоді люди легше знаходять спільну мову.

  2. Одягніться зі смаком. Не обов'язково вбирати на себе костюм і краватку. Достатньо свіжої сорочки та випраних джинсів. Начистіть своє взуття. Бо все-таки у нас люблять зустрічати по одягу, а проводжають по уму. Люди позитивно сприймають голубий і сірий кольори. Вони не агресивні, милують око. Варто, щоб вони цього дня домінували у вашому гардеробі.

  3. Не йдіть з пустими руками. Принесіть з собою торт, квіти, можна обрати якісь елітні напої. Краще дороге вино або шампанське. Коли прийдете з горілкою, можуть неправильно зрозуміти

  4. Не переїдайте, але й не сидіть, нічого не спробувавши. Цим можете образити майбутню тещу. Як не як, вона цього дня готуватиме саме для вас. Не забудьте про компліменти. Щиро хваліть смачні блюда. У кінці вечері подякуйте за пригощання і теплий прийом.

  5. Не мовчіть. Людина, яка тримає язик за зубами, часто розцінюється як підозріла, закрита, яка намагається щось приховати. Вам утаємничувати нічого. Підтримуйте розмову, навіть якщо не завжди розбираєтесь у темі. Оминайте питання політики і релігії. Ваші погляди можуть суперечити думкам батьків нареченої. Не хочеться, щоб знайомство переросло у сварку і полеміку. Жартуйте теж обережно. Не у всіх склалося з почуттям гумору.

Зараз ви читаєте новину «З батьками коханої краще знайомитися на вихідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути