понеділок, 28 листопада 2011 12:09

Українки бояться чоловікових побоїв менше, ніж самотності

Українки бояться  чоловікових побоїв менше, ніж самотності

"Донька Оксана вийшла заміж у 17 років, — пише на редакційну пошту 42-річна Марина Ігорівна із Сум. — Родила дитину, але шлюб розпався. Потім зустріла хлопця Андрія, неп'ющого і тихого, як нам здавалося на той час. До появи другої дитини жили душа в душу, а потім почалися скандали. Почав її бити, з дому виганяти. У 2 годіка помер їхній син. Вона ледь пережила це горе. На світі її тримав тільки первісток від першого шлюбу. Чоловік став сам не свій. Б'є її часто, перебив у вусі перетинку. Прошу, щоб кидала його і йшла до нас жити. А вона боїться, що більше нікого не знайде".

Лист читає столичний психолог Вадим Грушицький

"Жінки часто терплять побої, - каже психолог. – Особливо матері, які народили хлопчиків. Бояться, щоб їхні сини не залишилися самотніми, щоб не росли без батьківської опіки. Але не задумуються, який хлопчик виросте у сім'ї з батьком-монстром, який щодня прикладає руки до матері".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: FEMEN у синцях вийшли на трасу (ФОТО)

Згадує, як нещодавно став очевидцем сімейного конфлікту на вулиці.

"У жовтні йду біля парку Шевченка. Чоловік років 30 шарпає свою дружину чи дівчину, голосно лається, бачу, що готовий розпустити руки, навіть кулаки вже зжав. Перехожі не звертають на це уваги, вдають, що заклопотані і кудись поспішають. Я не втримався, підбіг, почав звинувачувати чоловіка, що знущається над своєю дружиною, принижує її. Він стоїть шокований, а жінка на мене накинулася з матюками, чого це я втручаюсь в їхні розбори. Я ж захистити її хотів, а вона мене при всіх давай обзивати. Другий раз 10 разів подумаю, перш ніж влізати в такі сімейні сварки на вулиці. Вже давно помітив, що більшість українок терплять насильство і живуть за принципом: "Б'є – значить, любить".

Зараз є чимало громадських організацій, які готові допомогти і підтримати жінку, яка терпить насильство у сім"ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкоротші зіркові шлюби, що розпалися через осінню депресію

"Жінки на такі гарячі лінії телефонують часто, розповідають про свої страждання, але слухати поради консультантів не хочуть. Далі терплять побої, замазують синяки на обличчі, тональним кремом спухлі від сліз очі. Багатьом чоловіки волосся виривають, вибивають зуби, але жінки бояться залишитися самотніми і непотрібними. Вважають, що краще з монстром жити, ніж самій. Хоча могли б створити нову і щасливу сім'ю з люблячим і добрим чоловіком. Оксані потрібно почати нове життя. З цим чоловіком вона щастя не знайде. Де ударив раз, битиме постійно".

Зараз ви читаєте новину «Українки бояться чоловікових побоїв менше, ніж самотності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути