Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 00:45

Кожну другу українку бив чоловік

 

Більшість українок не знають, куди звертатися у випадках хатнього насильства. Про це свідчать дані телефонного опитування, яке провів Інститут Горшеніна. Сам на сам із проблемою залишаються понад 85% опитаних.

— У значної частини наших людей досі рабська свідомість. Тому вони й пасують перед деспотичною поведінкою рідних. Нам убито в голову, що нічого не можна довести, тому захиститися — ніяк, — каже психолог Юрій Калашніков, 47 років. — Як побиті діти — не жаліються на батьків, бо бояться, що за це їм "влетить" ще більше.

Чимало чоловіків думають: я можу вигнати жінку, знайти іншу. Їхні супутниці бояться реалізації такого плану і терплять побої. Часто жінки не можуть кинути кривдника через гроші, бо звикли до розкішного життя. Деякі просто відгороджуються від проблем — дивляться ток-шоу і серіали, переживають і страждають за відомих і забезпечених "зірок", не звертаючи увагу на своє життя.

— Психологи вважають насиллям не лише побиття, а й залякування, регулярне приниження, — додає психолог-спеціаліст із сімейних стосунків Олена Теличко, 44 роки. — На схильність до насильства не впливає ні раса, ні національність, ані вік чоловіка, ні його освіта чи соціальний статус. В Україні є соціальні центри, де жертвам домашнього насилля надають психологічну, юридичну допомогу і навіть тимчасове житло. Але навряд чи побачите інформацію про них на телебаченні.

Зараз ви читаєте новину «Кожну другу українку бив чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути