пʼятниця, 26 листопада 2010 13:03

FEMEN у синцях вийшли на трасу (ФОТО)
8

Після вчорашнього конфлікту з протестуючими відносно нового Податкового кодексу на Майдані Незалежності активістки з жіночої організації FEMEN не розгубилися і все ж таки вирішили роздягтися, вийшовши на Набережно-Хрещатицьку трасу в образі повій.

"Вранці п'ятнадцять наших активісток вийшли на Майдан, щоб підтримати людей, які там протестують. Дівчата не планували роздягатися. Ми просто хотіли показати, що ми поруч і підтримуємо їх", - розповіла Gazeta.ua одна з активісток організації Інна Шевченко.

За словами дівчини, люди на Майдані сприйняли їх дуже позитивно, жінки говорили, що активістки молодці.

"Протестуючи запропонували нам пройти до сцени. Оскільки там є доволі сильна охорона, нас провели туди, ми постояли під сценою, покричали свої лозунги. Потім, як нам розповіли, декілька організаторів від БЮТу сказали, щоб нас усунули", - сказала Інна Шевченко.

Дівчина обурюється, що після цього 40 чоловіків на Майдані почали поводити себе неадекватно.

"Нас, п'ятнадцятьох слабких дівчат фактично били, перекидали через намети і обливали гарячою кавою, це було дуже неприємно, оскільки вчора був Міжнародний день боротьби з ліквідацією насилля серед жінок, тому ввечері ми вирішили провести акцію в своєму стилі", - розповіла Інна.

Активістка стверджує, що роздягатися не холодно.

"Холодно було, поки ми були вдягнені, а коли береш в руки плакати і починаєш виконувати свою роботу, холоду не відчуваєш", - поділилася Шевченко.

Водії на трасі впізнавали дівчат, деякі дивувалися, деякі махали руками зі своїх авто. Активісткам звільнили цілу смугу, щоб вони змогли провести свою акцію.

"Ми вийшли в образі повій, тому що вважаємо, що це найбільш потерпаючи від насилля жінки. Дуже хочеться, щоб в Україні не було таких явищ, як проституція і секс-туризм. Ми вирішили показати, що жінка може бути сильною", - наголосила Інна Шевченко.

Напередодні в своєму блозі дівчата розмістили фото активістки Олександри Шевченко, на обличчі якої був великий синець, але на фото з протесту на трасі його не видно.

"Синець залишився. Саша маскує його за допомогою тонального крему", - розповіла Інна.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «FEMEN у синцях вийшли на трасу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути