вівторок, 23 жовтня 2018 01:35

Троє в ліжку: скільки тривають королівські шлюби
10

Весілля британського принца Гаррі та голлівудської актриси Меган Маркл стало одним з обговорюваних подій 2018 року. Але це далеко не поодинокий випадок, коли вінценосні особи і представники аристократичних династій пов'язують свою долю з акторами. Серед них є навіть чоловік-актор, який одружився на дочці принцеси.

Рита Хейворт

 

© Everett Collection / East News © Everett Collection / East News

Кар'єра актриси: Рита Хейворт - одна з найзнаменитіших зірок Голлівуду 1940-х років. Легенда своєї епохи. Найяскравіші фільми з її участю: "Кров і пісок", "Дівчина з обкладинки", "Гільда", "Леді з Шанхаю".

Чоловік: пакистанський принц Алі Хан, син султана Ага Хана III.

Титул після заміжжя: принцеса.

Хейворт була одружена 5 разів. Її третім чоловіком став принц Алі Хан. Актриса і принц, який на той момент був одружений, познайомилися на Каннському кінофестивалі, і в них зав'язався роман. Коли Хейворт завагітніла, Хан розлучився з дружиною, і в травні 1949 року відбулося їх весілля. Рита Хейворт стала принцесою Ритою, і це був перший випадок, коли голлівудська актриса стала володаркою такого високого титулу. У пари народилася дочка - принцеса Ясмін Ага Хан. З принцом Хейворт розвелася в 1953 році, не витримавши його зрад.

Грейс Келлі

 

© Everett Collection / East News © AFP / East News

Кар'єра актриси: на рахунку актриси 11 фільмів, серед яких "У випадку вбивства набирайте "М"", "Вікно у двір", "Спіймати злодія", а також "Сільська дівчина", за роль в якому Грейс була удостоєна премії "Оскар". Грейс Келлі була музою режисера Альфреда Хічкока і найбільш касовою актрисою свого часу.

Чоловік: князь Монако Реньє III.

Титул після заміжжя: княгиня Монако.

Знайомство актриси і князя Монако відбулося на зйомках фільму "Спіймати злодія". Після весілля з вінценосним чоловіком Грейс Келлі залишила кінокар'єру. У пари народилося троє дітей. Пішла з життя Грейс у віці 52 років: загинула в автокатастрофі. У неї стався інсульт, в результаті чого вона втратила керування автомобілем, і той зірвався з крутого повороту і впав на схил гори.

Олівія Уайлд

 

© Picture Group / East News © BWP Media / East News

Кар'єра актриси: Олівія починала як серіальна актриса. Найбільшу популярність їй принесла роль в серіалі "Доктор Хаус".

Чоловік: в 2003-2011 роках Олівія була одружена з режисером Тао Располі. Тао Располі - син італійського аристократа, князя Алессандро Располі.

Олівії Уайлд було всього 18 років, коли вона вийшла заміж за представника однієї з найвідоміших римських аристократичних сімейств - принца Тао Располі. Одруження відбулося в старовинному італійському замку. Через 8 років шлюб розпався.

Елія Захарія

 

Кар'єра актриси: Елія - ​​албанська актриса і співачка. Грала переважно на сцені Національного театру Албанії.

Чоловік: Лека, наслідний принц Албанії. Албанські монархісти його називають Лека II Зогу, він король Албанії з 2011 року.

Титул після заміжжя: кронпринцеса Албанії.

10 травня 2010 року було оголошено про заручини принца-наступника Албанії Лекі з актрисою Елією Захарією. Елія народилася в 1983 році, її сім'я має аристократичне коріння. Весілля відбулася 8 жовтня 2016 року в Тирані, через 6 років після заручин. На весіллі були присутні близько 100 представників монарших династій з різних країн, а також дипломати з Європи і Близького Сходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені показали, як виглядатимуть майбутні діти принца Гаррі та Меган Маркл

Клотільда Куро

 

© Capital Pictures / East News © AFP / East News

Кар'єра актриси: на рахунку актриси 41 фільм . Одна з яскравих робіт останнього часу - роль Анетти у фільмі "Життя в рожевому кольорі".

Чоловік: Еммануель Філіберто Савойський, принц Венеції, член Королівського дому Савой, син глави Савойської династії Віктора Еммануїла Савойського, онук останнього короля Італії Умберто II.

Титул після заміжжя: принцеса Венеціанська і П'ємонтська.

Принц Венеціанський і П'ємонтський Еммануель Філіберто де Савой і французька актриса Клотільда ​​Куро одружилися у вересні 2003 року. Родичів нареченого спочатку бентежило відсутність знатного походження і публічна професія його обраниці. Але Клотільда ​​стала вірною супутницею чоловіка і його підтримкою. У пари є дві дочки.

Джеймі Лі Кертіс

 

© FaceToFace / REPORTER / East News © Sipa USA / East News

Кар'єра актриси: на ранніх етапах своєї кар'єри стала відома завдяки ролям у ряді фільмів жахів: "Хелловін", "Поїзд страху", "Шкільний бал", "Хелловін-2". Інші відомі фільми з її участю: "Рибка по імені Ванда", "Правдива брехня", "Чумова п'ятниця".

Чоловік: Крістофер Гест, англійський лорд і 5-й барон Хейден-Гест (він успадкував цей титул в 1996 році, після смерті свого батька).

Титул: з 1996 року має титул баронеси.

Джеймі Лі Кертіс і Крістофер Гест одружилися в 1984 році, і разом вони вже більше 30 років. У пари двоє прийомних дітей. Крістофер Гест - сценарист, композитор, актор. Він знявся більш ніж в 60 фільмах. І незважаючи на те що титул барона є найнижчим рангом в британській системі, голлівудському подружжю титули барона і баронеси надають особливого шарму, вигідно виділяючи їх в кіноспільноті.

Жа Жа Габор

 

© United Archives / East News © BWP Media / East News

Кар'єра актриси: в кіно Габор дебютувала в 1952 році в комедії "Ми не одружені!", Потім на екрани вийшла картина "Мулен Руж", де Габор зіграла танцівницю Жанну Авріль. Надалі актриса найбільш активно працювала на телебаченні, а в великому кіно з'являлася або в ролі самої себе, або в епізодах. Серед таких фільмів: "Жах на вулиці В'язів - 3: Воїни сну", "Селюк з Беверлі-Хіллз", "Сімейка Бреді - 2".

Чоловік: Фредерік Принц фон Анхальт, прийомний син німецької принцеси Марії Августи фон Анхальт. При народженні - Ганс Георг Роберт Ліхтенберг.

Ім'я після заміжжя: Сарі Принц фон Анхальт.

Жа Жа була 9 разів одружена, останнім чоловіком актриси якраз і став Фредерік Принц фон Анхальт. Пара одружилася в 1986 році і була разом до останніх днів актриси, яка пішла з життя в 2016 році у віці 99 років (Габор була старша за свого чоловіка на 26 років). Втім, принцом чоловік актриси був тільки на словах: родичі принцеси Марії Августи його не визнали. Та й титульна система в Німеччині на той час уже стала рудиментом. Проте Ліхтенберг знайшов досить елегантний вихід із ситуації і змінив ім'я на Фредерік, а прізвище - на Принц фон Анхальт. Однак сам себе він називає так: Принц Фредерік фон Анхальт, герцог Саксонський і Вестфальський.

Каспер Ван Дін

 

© Associated Press / East News © Associated Press / East News

Акторська кар'єра: Каспер Ван Дін найбільш відомий за роллю Джонні Ріко в фільмах "Зоряний десант" та "Зоряний десант - 3: Мародер".

Дружина: Кетрін Оксенберг, дочка принцеси Єлизавети Югославської, є нащадком сербської династії Карагеоргієвичів. По материнській лінії Кетрін має спільне коріння з британською королівською родиною і займає 375-е місце в черзі на трон Сполученого Королівства. Також є віддаленим нащадком російської імператорської сім'ї.

Каспер і Кетрін одружилися в 1999 році. Кетрін Оксенберг теж актриса (вона найбільш відома за роллю Аманди Керрінгтон в серіалі "Династія"), і познайомилася пара на знімальному майданчику. У акторів було власне реаліті-шоу "Я одружився на принцесі", яке транслювалося в США, Великобританії та Австралії. У 2015 році Каспер Ван Дін і Кетрін Оксенберг подали на розлучення.

Меган Маркл

 

© Capital Pictures / East News © Mega Agency / East News

Кар'єра актриси: Меган Маркл найбільш відома за роллю Рейчел Зейн в телесеріалі "Форс-мажори". На великому екрані актриса з'явилася у фільмах "Пам'ятай мене" і "Нестерпні боси".

Чоловік: принц Генрі (Гаррі), герцог Сассекський. Молодший син принца Уельського Чарльза і принцеси Діани, онук королеви Великобританії Єлизавети II. На даний час - шостий в черзі спадкоємців на престол Сполученого Королівства.

Титул після заміжжя: герцогиня Сассекська.

Знайомство пари відбулося на початку липня 2016 року. Актриса приїхала до Великобританії з робочим візитом. Загальна подруга влаштувала для Меган і Гаррі "побачення наосліп". Побачення виявилося доленосним, і через два роки після знайомства відбулося весілля принца Гаррі і Меган Маркл, за яким спостерігав весь світ.

Бонус: Уолліс Сімпсон і Едуард VIII

 

© AFP / East News © Associated Press / East News

Саме з двічі розлученою американкою Уолліс Сімпсон часто проводять паралель, говорячи про Меган Маркл. І якби не ця історія любові, то Єлизавета II ніколи б не стала королевою, а принц Чарльз і принц Вільям були б десь в хвості черги на трон Великобританії.

Місіс Сімпсон, майбутня герцогиня Віндзорська, не була актрисою. Вона, як зараз би сказали, була світською левицею. Її батьки походили з двох знатних родин півдня США. З Едуардом, принц Уельський і на той момент майбутнім королем Великобританії, Уолліс познайомилася в Лондоні, куди переїхала зі своїм другим чоловіком. Між принцом і Уолліс Сімпсон зав'язався роман.

Після смерті батька (20 січня 1936 року) принц Уельський був проголошений королем Едуардом VIII, проте уряд Великобританії не давало згоди на шлюб з розлученою жінкою сумнівної репутації, що належить до Римсько-католицької церкви. Тому пізніше він змушений був зректися престолу, звернувшись до народу з промовою: "Я знайшов неможливим нести важкий тягар відповідальності і виконувати обов'язки короля без допомоги і підтримки жінки, яку я люблю". В результаті зречення королем Великобританії став Георг VI - батько Єлизавети II.

"У шлюбі нас було троє, а я не люблю натовпу", - так говорила принцеса Діана про свій шлюб з принцем Чарльзом. "Ми одружилися в середу. А в понеділок (27 липня 1981 року) ми вирушили в Сент-Пол для останньої репетиції весільної церемонії. Коли спалахів камер стало більше, я усвідомила, що це буде за день. Я розплакалася. Я була розгублена і пригнічена. Протягом заручин на мені висіла тінь Камілли. Я відчайдушно намагалася розібратися в ситуації, але у мене не було підстав для цього, і я ні з ким не могла це обговорити", - розповідала принцеса, згадуючи про свій страх, що коханка принца Чарльза зруйнує їхній шлюб.

Зараз ви читаєте новину «Троє в ліжку: скільки тривають королівські шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути