неділя, 10 березня 2024 19:37

Як приборкати безпідставні ревнощі: чотири ефективні кроки

Як приборкати безпідставні ревнощі: чотири ефективні кроки
Чотири поради, як перестати ревнувати Фото: pinterest

Часто ревнощі бувають безпідставними та можуть вийти з-під контролю.

Один із партнерів може боятися зради, боятися, що його кинуть. У результаті він намагається контролювати свого партнера, а той своєю чергою дратується й ображається. У такому разі ревнощі можуть зіпсувати стосунки або й узагалі стати причиною розриву.

Як приборкати ревнощі, розповіли у telegram-каналі Психологічна підтримка.

Проаналізуйте: які є реальні докази зради партнера і чи є вони такими. Якщо чоловік/дружина затримується на роботі, веде довгі переписки, це ще не є ознакою зради.

Відверто поговоріть із партнером про те, що вас непокоїть. Поясніть, що саме в його поведінці провокує у вас почуття ревнощів. Краще одразу висловити свої страхи: якщо тримати до останнього, може спалахнути скандал. Тому не бійтеся говорити, доки ревнощі не досягли піку. Водночас не вдавайтеся до звинувачень: описуйте лише власні почуття. Можливо, відверта розмова вас заспокоїть.

Якщо ви продовжуєте без особливої на те причини шукати докази зради в переписках партнера, шукаєте в його поведінці "щось підозріле" – зупиніться. Краще спробуйте знайти докази вірності вам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коханням і не пахне: три ознаки, що стосунки побудовані на страху самотності

Часто безпідставні ревнощі можуть вказувати на те, що хтось зруйнував вашу довіру раніше. Спробуйте розібратися, чому для вас ревнощі є закономірними у стосунках. Коли ж самостійно впоратись із нав'язливими думками не вдається – зверніться до психотерапевта.

Усвідомте, що стосунки з партнером – це лише один з аспектів вашого життя, а не все, що ви маєте. Тому навіть якщо ваші взаємини закінчаться, ви це переживете. І будете щасливі, як і були неодноразово до цих стосунків.

Сучасному чоловікові дуже потрібні тривалі відносини.

Але жінка не завжди вміє робити так, щоб не набридати. Саме це стає причиною розриву стосунків. Є п'ять корисних звичок, які допоможуть підживити інтерес коханого чоловіка до вас.

Зараз ви читаєте новину «Як приборкати безпідставні ревнощі: чотири ефективні кроки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути