Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2013 16:34

На курсах танцю фламенко вчать любити себе та бути бажаною для чоловіків
6

Фото: Фото: Ольга Швед

Іспанський танець фламенко можна навчитися танцювати на різноманітних курсах по всій Україні. Він стає дедалі популярніший, бо завдяки танцю жінка вчиться розкривати свою сексуальність та бути більш жіночною. Ґрунтується іспанське фламенко на співі, грі на гітарі і танці.

Танцюють фламенко у сукнях чи з широкими спідницями, або у вузькій сукні з довгим шлейфом. На сьогоднішній день існує близько 80 видів фламенко. Деякі танцюристи фламенко роблять упор на дроби ногами, інші – на пластику рук, ще інші – на гру з аксесуарами - віялом, тростиною, кастаньєтою.

Щороку у Львові проходить фестиваль мистецтва фламенко "Fandango de Ucrania". З'їжджаються в місто півсотні шкіл та колективів із Києва, Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Одеси та з-за кордону.

"Жінки, які танцюють фламенко - це вода і полум'я. Іспанки навчаються своєму національному танцю не тільки для того, щоб виступати на сцені. Для багатьох це засіб самовираження, саморозвитку. Все йде від душі, від серця. Жінка, яка танцює - відкривається. Найкраще танцює та, яка пережила сильну любов, зраду, радість, біль і може висловити це рухами свого тіла у танці. Жінка розкриває себе у цьому танці, свою пристрасть, бажання, сексуальність. Після занять фламенко вона змінюється - вона відчуває себе бажаною жінкою, яка може причарувати чоловіка, зробити його щасливим", - каже керівник дніпропетровського театру танців фламенко "Image Club SEVILLA" Вікторія Литвиченко.

Навчитися танцювати фламенко може кожна охоча жінка - від 6 до 60 років. Фігура або зовнішність не мають значення, жінки, які танцюють фламенко, вміють бути красивими. Хороший педагог по фламенко змусить свою ученицю полюбити себе. Основна поза в танці фламенко - поза повного задоволення собою. Потім починається відпрацювання жіночних жестів, кроків, поворотів.

"У цьому танці повинні працювати усі м'язи тіла - від пальців ніг до пальців на руках. А також міміка - пристрасть та інші емоції треба вміти передавати. Фламенко підтримує фізичну форму, особливо корисно почати танцювати фламенко жінкам, які щойно народили, бо цей танець виправляє осанку, позитивно впливає на м'язи та сустави. Лише розминка на заняттях перед танцем займає 30-40 хвилин, у танці ж іде навантаження на всі частини тіла. Важливо тримати ритм, координацію", - додає Вікторія Литвиченко.

У школах фламенко стандартний курс навчання - 10 занять по 2 рази на тиждень. Це початковий рівень, охочі стати професіоналами - навчаються далі. Окрім оплати за заняття - від 30 до 150 гривень залежно від школи, потрібно потратитися на спеціальні черевики - від 500 гривень, пошити одяг - від 200 гривень та купити аксесуари.

Зараз ви читаєте новину «На курсах танцю фламенко вчать любити себе та бути бажаною для чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути