четвер, 18 липня 2013 16:53

Хореограф весільних танців заробляє 100 гривень за годину

Хореограф весільних танців заробляє 100 гривень за годину
Фото: ellex.net

Хореограф Ірина Колодяжна з Хмельницького чотири роки тому переїхала до Києва. Тут з подругами відкрила студію танців.

"Багато хто думає, що тренер з танців - це не робота і не професія, а просто розвага, - каже Колодяжна. - Насправді то нелегка праця. Комусь пощастило працювати з дітьми. Я займаюся постановкою весільних номерів. Часто приходять молодята, які не знають жодного па, але хочуть за тиждень вивчити те, що за місяць поставить не кожен викладач".

Радить молодятам записуватися на заняття з хореографії за місяць-два до одруження.

"Щоб поставити гарний танець і все засвоїти, нам треба зустрічатися тричі на тиждень, - говорить Ірина Андріївна. - Більшість розучують вальс, але зараз модно виконувати замість класичного першого танцю танго, сальсу, румбу. Кожен танець можна розучити, головне бажання. Також усе залежить від  хореографічних задатків і темпераменту пари".

У студії танців молодята можуть купити абонемент і займатися з п'ятьма парами одночасно. Це майже удвічі дешевше.

"Найчастіше перед одруженням наречені беруть індивідуальні заняття, - розказує Колодяжна. - Чоловіки швидко здаються, дівчата психують, коли щось не виходить чи хлопець часто наступає на ноги. Багато пар комплексують, бояться у танці проявити усю пристрасть перед родичами. Коли ставимо номер, враховуємо, який танцпол у ресторані, яке взуття для танцю краще обрати".

Хореограф допомагає молодятам підібрати саундтрек для танцю.

Зарубіжним саундтрекам віддають перевагу кияни. Серед хмельничан, наприклад, популярні Табакова "Ти моя" і Пономарьова "Я ніколи нікому тебе не віддам".

Колодяжна рекомендує нареченим під час танцю застосовувати спецефекти у вигляді конфеті чи важкого диму.

"Дехто запускає у небо китайські ліхтарики, дехто оздоблює танцпол пелюстками троянд і свічками. Зараз стало популярно замовляти для першого танцю саксофоніста чи скрипаля. Якщо є зайві гроші, то не треба стримувати свої бажання і фантазію", - пояснює учитель з танців.

1 год. хореографії для молодят коштує 100 грн. За індивідуальні заняття постановник танцю отримує від майбутнього подружжя $ 300 - майже 2,4 тис. грн. за два місяці. По 12 занять припадає на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Хореограф весільних танців заробляє 100 гривень за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути