Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2009 18:51

За татуювання котові можуть оштрафувати

Москвичка 30-річна Оксана має кота Міккі породи канадський сфінкс. Жінка зробила йому татуювання у майстерні. Кольоровий малюнок фараона Тутанхамона тварині накололи на грудях. Під наркозом Міккі пробув 3 год.

Зарубіжні захисники тварин виступили проти жорстокого поводження з котом. Та Олена каже, що тварину купила за $2 тис., і це її власність. Мовляв, гладкошерсті не відчувають болю, бо мають товсту шкіру.

— Насправді це не так, — обурюється Оксана Хомутовська, 36 років, власниця київського розплідника сфінксів. — У них ніжна і чутлива шкіра. Навіть якщо татуювали під наркозом, потім кіт відчує біль.

Представники Молодіжної ліги захисту тварин із Києва стверджують: тваринам боляче або дискомфортно навіть при підстриганні нігтів та стрижці.

— Жорстокість починається з малого, — каже волонтер ліги Світлана Євдокимова. — У нас випадків татуювання тварин не пригадую, але є небезпека поширення моди. Якщо таке станеться, можна подавати на господарів до суду.

Кримінальний кодекс України за жорстоке поводження з тваринами передбачає штраф — 50 неоподаткованих мінімумів. Це приблизно 850 грн.

Зараз ви читаєте новину «За татуювання котові можуть оштрафувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути