понеділок, 01 січня 2018 00:56

Собачу будку утеплюють мінеральною ватою

Автор: www.iheartdogs.com
  Будка собаки новозеландської супермоделі Рейчел Хантер — одна з найдорожчих у світі. Її форма, вікна, двері розроблені дизайнером спеціально для собаки
Будка собаки новозеландської супермоделі Рейчел Хантер — одна з найдорожчих у світі. Її форма, вікна, двері розроблені дизайнером спеціально для собаки

— Cобачу будку треба робити на совість або не робити зовсім. Ото буває — таку поставлять, жаль на пса дивитися. Всередині холодно, тісно та ще знизу калюжа збирається, — говорить Василь Климчук, 34 роки, з міста Староконстянтинів Хмельницької області. — Будку краще зробити трохи більшою, не впритик. Має бути вільне місце.

Найкращий матеріал для будки — деревина хвойних порід. Може слугувати 20 років. Підлогу роблять утепленою, а дах — зйомним, аби влітку провітрювати. Дошки унизу кладуть у два шари. Між ними — шар мінеральної вати.

— Місце для будки треба вибирати на височині. Або підкласти ряд цегли. Вийде фун­дамент. Інакше під нею стоятиме калюжа дощової води, всередині буде сиро.

Стінки будки — це дерев'яний щит із широких дощок, які стоять щільно одна до одної. Між собою скріплені двома поперечними брусками.

— Ідеальна глибина будки — коли собака може легко влягтися і витягти лапи. До цієї довжини ще додати 15 сантиметрів.

Висоту визначають, вимірявши зріст пса в загривку, плюс 15 см. Ширина будки — це ріст собаки, що лежить на боці, і ще 20 см. Розмір лазу має бути на 8 см більший за ширину грудей тварини.

Коли зроблені всі заміри та збиті дошки, слід їх утеплити. Для цього в порожнини вставляють пінопласт або мінеральну вату. Оббивають ще одним рядом дощок.

— Готову будку лакують або фарбують. Собаку можна впускати через три дні. За цей час запах вивітриться. Всередині кладуть солому, старі светри або шапки.

Супермодель побудувала собаці хатинку за 838 тисяч гривень

$30 тис. — це 838 тис. грн — коштує будка, яку новозеландська супермодель 48-річна Рейчел Хантер побудувала своєму псу. Вона подібна до маєтку голлівудської зірки. Це мініатюрна копія хасієнди — дому власниці в іспанському стилі, створена професійним дизайнером. Дах укритий черепицею, на дверях — вишукана різьба, на підвіконні висять горщики з квітами.

Врахували породу собаки, стиль будинку, бюджет, чутливість тварини. У будці проведені вода, електрика, обігрів, встановлений кондиціонер. Вікна й двері розробляли спеціально для собаки.

Рейчел розлучена. У неї двоє дітей — 25-річна донька та 23-річний син.

Зараз ви читаєте новину «Собачу будку утеплюють мінеральною ватою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути