понеділок, 10 грудня 2018 00:05

Натяжна стеля підсилює звук у "сталінці"

Автор: WWW.RSK-KVARTAL.COM
  У старих радянських будинках багато недоліків. Більшість пов’язані з дешевими матеріалами і неякісними роботами під час будівництва
У старих радянських будинках багато недоліків. Більшість пов’язані з дешевими матеріалами і неякісними роботами під час будівництва

— Вирішили продати квартиру покійної бабусі. Так звану "сталінку" в центрі міста. Покупці оглядають — і йдуть геть. Кажуть, будинок старий, типовий. "Слабких" місць багато. А як це виправити, не знаю, — каже Ірина Голіздра, 26 років, із Харкова.

— За радянських часів цілі житлові райони і міста забудовували однотипними будинками. "Сталінки", "хрущовки", "брежнєвки" — це і є типові будинки, — розповідає Микола Гудра, 58 років, інженер-будівельник із Києва. — Використання єдиного проекту спрощувало будівництво. Крім того, часто використовували неякісні матеріали. Серед плюсів — хороший метраж. Просторі світлі квартири з великими вікнами та високими стелями. Ремонт у них зробити непросто. Встановлення пластикових вікон обходиться дорого.

У старих будинках багато недоліків. Більшість пов'язані з дешевими матеріалами і неякісними роботами. Для таких будівель характерні серйозні проблеми з трубами. Їх рекомендують замінити на армовані або з пропілену. Такі встановлюють у новобудовах. Небезпечна у типових будинках і електрична проводка. Зазвичай — це алюмінієвий дріт. У нових житлових будинках як провідник використовують мідь.

— Проводка з міді більш надійна. При ремонті в типовому будинку раджу замінити всю електромережу, щоб не допустити перенапруги. У тому числі і в квартирі. Найміть енергетичну компанію. Вона замінить вхідний кабель і поставить електричний щиток. Зробить правильне розведення. Найкращий варіант для квартири — заховати дроти під стелею з гіпсокартону.

У типових будинках не можна пошкоджувати плити перекриття і несучі стіни. Ці частини конструкції забезпечують надійність будівлі, розподіляючи рівномірно навантаження. Не дають йому скластися, як картковому будиночку.

— Хоча "сталінки" майже завжди цегляні, деякі кімнати мають дерев'яне перекриття. З так званої дранки. Це сітка з тонких дерев'яних планок, між якими засипане будівельне сміття — пісок, солома, тирса. Такі стіни можливо проштрикнути цвяхом — вони провалюються. За 60 років дранка перегнила, і зараз є сильним алергеном.

Потрібно перевірити якість стін і підлоги. Важливо оцінити їх вагове навантаження, перш ніж ставити меблі, утепляти підлогу або просто покласти на них плитку. В результаті такого ремонту можна провалитися до сусідів.

— Ще одна стандартна проблема — погана звукоізоляція. Є кілька способів захиститися від сторонніх шумів. Не використовуйте натяжні стелі. Вони виконують функцію підсилювача звуку. Краще встановіть спеціальні шумопоглинальні. Для поліпшення звукоізоляції зробіть стяжку підлоги. Якщо вона вже встановлена, під підлогове покриття можна покласти пробку.

Дерев'яні вікна замініть на склопакети. Відрізняються набагато кращою звуко- і шумоізоляцією.

Зараз ви читаєте новину «Натяжна стеля підсилює звук у "сталінці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути