пʼятниця, 30 березня 2012 07:45

Натуральні матраци пилососять раз на місяць

Автор: фото: Катерина ГОНЧАРОВА
  Матраци з наповнювачем із природного латексу та кокосового волокна напівжорсткі. Максимально точно повторюють обриси тіла
Матраци з наповнювачем із природного латексу та кокосового волокна напівжорсткі. Максимально точно повторюють обриси тіла

— Придбала ортопедичний матрац. Гарний, але надто жорсткий. Коли купувала, склад матеріалів не прочитала. А потім виявилося, що основний наповнювач койра. Це волокно зі шкаралупи кокосового горіха. Вона жорстка, тому після сну інколи спина болить, — розповідає 34-річна Олена Тиміна з Чернігова.

Консультант столичного меблевого магазину 32-річний Дмитро Ляшук помітив, що ортопедичні матраци зазвичай купують, коли починаються болі у спині. Тоді люди не висипляються.

— Матрац має повторювати всі форми тіла, зменшувати навантаження на хребет. Тоді людина не крутиться всю ніч, шукаючи зручну позу. Бо на ортопедичному матраці дискомфорту не буває. Це основний показник, що товар людині підходить. Якщо під час сну щось непокоїть — матрац треба змінити.

Радить покупцям відразу лягти. Голова і ноги не мають діставати до країв матраца. З кожного боку тіла має залишитися щонайменше 20 см запасу. Матрац для дорослої людини має бути завширшки від 80 см.

— Зручність залежить від його наповнювачів і покриття. Матраци із натуральних матеріалів зношуються найшвидше. На них дають гарантію три роки. На пружинні — 20. У матраці з натуральними волокнами зазвичай розмножуються мікрокліщі, які провокують алергію та астму. Тому краще обрати наповнювач із кокосової койри. У ній паразити не живуть.

Натуральні матраци треба пилососити принаймні раз на місяць. Дмитро Ляшук радить купувати безпружинний тим, хто шукає жорстку спальну поверхню. Найзручніші — з натурального латексу. Вони максимально точно повторюють контури тіла, дають змогу м'язам розслабитися.

— Такі найкраще купувати людям із проблемами у верхніх відділах хребта, дітям і підліткам. Багатошарові матраци з комбінації "кокос-латекс" жорсткіші. Але не витримують більше як 100 кілограмів на одне спальне місце.

Пружинні матраци дешевші. Зазвичай пружини щільно з'єднані між собою, тому під вагою тіла просідають великою площею. Такий можна придбати за 1,5-2 тис. грн. Безпружинні зазвичай дорожчі на 30%.

— Матрац із незалежними пружинами — ідеальний для двох, що сплять разом. На такому немає ефекту "хвилі", тому люди не скочуються одне до одного.

На латексі сплять на боку

— Жорсткі матраци краще брати тим, хто звик спати на животі, — говорить Дмитро Ляшук. — Вони добре підтримують тазовий і шийний відділи хребта. Матраци середньої жорсткості підходять для спання на спині.

На м'яких матрацах із латексом зручно лежати з хворим попереком. Також людям, які звикли спати на боку.

Зараз ви читаєте новину «Натуральні матраци пилососять раз на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути