понеділок, 27 листопада 2017 06:36

Конденсат на пластикових вікнах усувають вентилятором

— Цього літа відремонтували квартиру. Поставили пластикові вікна. З настанням холодів зіткнулися з неприємністю. З'явився конденсат — краплі вологи на вікні. На підвіконнях утворилися калюжі, — розповідає 49-річна Світлана Ковтун, учитель фізики в Житомирській гімназії.

— Якщо конденсат утворюється всередині приміщення — це нормально. Всередині склопакету — це брак. Тоді його слід замінити, — говорить Віктор Семіух, 53 роки. Працює менеджером у будівельній фірмі. — Причини конденсату тут різні. Головна — різниця між температурою у квартирі й на вулиці. Також висока вологість повітря в кімнаті. Або недобросовісна установка віконних відкосів. Таке буває і при установці склопакета з однією камерою.

Боротися з конденсатом на вікнах можна двома шляхами. Знизити підвищену вологість в приміщенні та збільшити температуру поверхні скла до позначки вище "точки роси".

— Для зниження вологості необхідно частіше провітрювати квартиру, усунути проблеми з витяжкою, якщо вони є. Можна встановити спеціальний прилад — осушувач. Застосовують для цього й вентилятори. З його допомогою створюють рухливий потік повітря біля вікна. Використовують конвекційні екрани. Їхні пластини направляють теплий повітряний потік до вікна від системи опалення.

Радить уникати великої кількості кімнатних рослин. Вони виділяють вологу.

Зараз ви читаєте новину «Конденсат на пластикових вікнах усувають вентилятором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути