понеділок, 16 вересня 2013 06:15

Глянцева стеля візуально збільшує кімнату

Автор: фото з сайта www.hat-its.com
  Фотографії та малюнки на натяжну стелю наносять за бажанням клієнта. Знімок має бути високої якості
Фотографії та малюнки на натяжну стелю наносять за бажанням клієнта. Знімок має бути високої якості

30-річна Поліна Бортнікова з Умані Черкаської області торік зробила у своїй двокімнатці натяжні стелі.

— Квартиру купили півтора року тому. Вона недорога, але стеля — крива. Різниця між висотою бетонних плит сягала 20 сантиметрів, ями і горби по всій поверхні. Такі перепади не заштукатуриш, — розповідає господиня. — Вирішили робити натяжну стелю. Замовили звичайні білі глянцеві плівки. Трохи боялися за якість матеріалів, щоб не смерділи. Деякі фірми економлять, монтують дешеві китайські стелі. Від них потім голова болить.

Майстер заміряв площу помешкання, прикріпив до стелі металопластиковий каркас. На нього натягнув полотна. Перед цим нагрів їх газовою грілкою. Від тепла плівки розтяглися, їх запхнули у спеціальні отвори на кріпленнях.

— Стеля ідеально рівна, за рік нічого не провисло, не просіло, — говорить Поліна. — Через глянцеві полотна квартира виглядає просторішою і вищою, — каже Поліна. — Покриття достатньо протерти сухою або змоченою мильним розчином ганчіркою. Натяжні стелі не бояться затоплень. Колись моїх знайомих, у яких теж натяжні стелі з вінілу, залили сусіди зверху. Вода набралась у плівки, вони прогнулися на метр, але не порвались. Викликали майстрів, які за півгодини злили воду та все полагодили.

— Раджу німецькі, французькі та бельгійські матеріали, — розказує продавець-консультант із натяжних стель 29-річна Марина Задорожна з Умані.

— Принципової різниці між ними немає, головна відмінність — бельгійські полотна можна натягувати без швів. Не радимо купувати китайські, бо можуть виявитися підробкою. Натяжні стелі є незамінними у ванних кімнатах через вологостійкість та в кухнях завдяки тому, що їх можна мити. Бувають глянцева та матова поверхні. Глянцева стеля візуально збільшує кімнату, оскільки є своєрідним дзеркалом. Матові підходять любителям класичних інтер'єрів. Обмежень стосовно висоти чи розмірів кімнати немає. Ми робили натяжні стелі в актовій залі площею 150 "квадратів" і в малесеньких ваннах на 2 квадратні метри. Дизайн та колір можна обрати самому. Клієнти часто хочуть багаторівневі конструкції. Їх можна виготовити як з гіпсокартону, так і без нього. Іноді замовляють на стелі фотодрук. Можуть принести якусь фотографію і попросити надрукувати її на стелі. Це просто. Головне — знімок має бути високої якості.

Виробники дають гарантію на натяжні стелі від трьох до 10 років. Головна вимога — в приміщенні має бути не менше 0°С. Через низьку температуру полотно псується.

Зараз ви читаєте новину «Глянцева стеля візуально збільшує кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути