понеділок, 15 жовтня 2012 07:30

Завдяки інфрачервоному обігрівачу зникають болі в суглобах

Автор: фото З САЙТА WWW.klimats-control.ru
  Інфрачервоні обігрівачі вішають на стелю на дачах. У зимовий час вони нагрівають приміщення менш як за годину
Інфрачервоні обігрівачі вішають на стелю на дачах. У зимовий час вони нагрівають приміщення менш як за годину

— Ми з чоловіком мало не померзли пару років тому взимку. Винаймали півхати — кімнату та кухню з верандою. Газовий котел стояв на кухні в господарів. Вони регулювали температуру так, щоб було нежарко. А в нашій кімнаті батареї були ледь теплі, — розповідає черкаска 28-річна Олена Чепурна.

— Батьки купили нам електричний обігрівач, який можна вішати на стелю. Він допоміг пережити зиму.

Цьогоріч подружжя Чепурних винаймає половину приватного будинку в черкаському мікрорайоні Д. Топити треба дровами у грубі.

— Квартира без опалення, тому дешева. Але ми грубу не топимо. Вистачає інфрачервоного обігрівача. Від нього нагріваються стіни і підлога, а від них — повітря, — продовжує Олена.

Їхній інфрачервоний обігрівач має корпус завдовжки 1,5 м і 16 см завширшки. Його поверхня нагрівається до +60°С. Схожий на лампу денного світла, проте не світиться.

— Ці обігрівачі можна використовувати як основне опалення або як допоміжне. Можна виставити різну потужність. Обігрівач випромінює інфрачервоні хвилі, як сонце. Тому нагріває швидко й рівномірно, — розповідає експерт із систем опалення Павло Дмитрієнко, 35 років. — Завдяки прогріванню стін зменшується конденсація, не пересушується повітря. Прогрівається підлога. Корпус обігрівача ізольований. Тому його можна кріпити до стіни або стелі. Головне, щоб її висота була не нижче 2,2 метра.

Шкіра людини поглинає інфрачервоні промені. Вони глибоко проникають, не шкодячи організму. Прогрівання усуває болі в суглобах. Перевага таких обігрівачів ще й тому, що вони не спричиняють рух повітря в приміщенні. Тому не піднімають пил, який часто викликає астму, запалення верхніх дихальних шляхів.

— Інфрачервоне опалення обходиться дешевше за газове. Порівняно з електричним — заощаджує третину енергії. Опалюючи будинок на 100 квадратних метрів, інфрачервоні обігрівачі за місяць витратять світла на 100-150 гривень. Якщо перепрограмувати лічильники на трирежимний облік і вмикати пристрій тільки в нічний час, коли діє пільговий тариф, матимете ще більшу економію, — запевняє Павло Дмитрієнко.

Існують також моделі для обігріву магазинів, офісів і промислових приміщень. Деякі можна вішати в будівлях із висотою стелі 15 м. Один прилад може обігріти площу до 80 кв. м.

Найкраще кріпити обігрівач на стелю над вікном. Якщо до стіни — не прогріватиметься підлога. Кронштейн для монтування входить у комплект приладу. Інфрачервоні обігрівачі служать щонайменше 25 років.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки інфрачервоному обігрівачу зникають болі в суглобах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути